Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ: Τι κατέθεσε αστυνομικός που βρέθηκε στη βίλα

Με την κατάθεση αστυνομικού που πήγε στη βίλα στο Πανόραμα μετά τον εντοπισμό του πτώματος του οικιακού βοηθού συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη.

Για τα πρώτα ευρήματα της ΕΛΑΣ στη βίλα εύπορης οικογένειας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου τον Φεβρουάριο του 2013 βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος οικιακός βοηθός με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Στρατοδικείου αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που μετέβη στο σημείο λίγο μετά τον εντοπισμό του πτώματος.

Για τoν φόνο του 25χρονου κατηγορείται ο 36χρονος γιος της οικογένειας.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ σε βίλα εύπορης οικογένειας

Ο αστυνομικός σημείωσε πως το Τμήμα κλήθηκε για ανεύρεση πτώματος, το οποίο εντοπίστηκε από άλλο μέλος του προσωπικού στις 17 Φεβρουαρίου του 2013. «Βρέθηκε στην πισίνα μπρούμυτα με το μεγαλύτερο μέρος του κορμού μέσα στο νερό και δίπλα του ήταν ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Ο ιατροδικαστής είπε ότι το συμβάν έγινε μέσα στο εικοσιτετράωρο, απέδωσε τον θάνατο σε στραγγαλισμό και το πτώμα τοποθετήθηκε στην πισίνα», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ανέφερε ακόμα πως δεν βρέθηκε πουθενά το λάπτοπ του θύματος, το οποίο του είχε κάνει δώρο η μητέρα του και εντοπίστηκε μόνο ο φορτιστής του.

«Ο κατηγορούμενος μας είπε ότι προσήλθε στο σπίτι του το Σάββατο από το στρατόπεδο της Βέροιας όπου υπηρετούσε, έφαγε και κοιμήθηκε. Στη συνέχεια ανέφερε ότι πήγε σε ίντερνετ καφέ στο κέντρο και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του», είπε ο μάρτυρας αναφορικά με την αρχική κατάθεση του κατηγορούμενου στην αστυνομία μετά τον εντοπισμό του πτώματος.

«Είπε ότι φάνηκε περίεργο που βρήκε έξω από το δώματιό του μια καρέκλα της τραπεζαρίας που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για γυμναστική αλλά όπως κατέθεσε ο κατηγορούμενος, δεν έδωσε σημασία. Στη συνέχεια σύμφωνα με τον ίδιο κοιμήθηκε και νωρίς το πρωί μπήκε στο στρατόπεδο. Για τον θάνατο του 25χρονου είπε πως τον ενημέρωσε η μητέρα του μέσω τηλεφώνου», είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός.

«Πιθανόν κάποιος προσπάθησε να σκηνοθετήσει τον χώρο για αυτό ίσως έλειπε το λάπτοπ και για αυτό τοποθετήθηκε η καρέκλα κάτω από το μονόζυγο για να φανεί σαν απαγχονισμός» ανάφερε στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ερωτήθηκε επανειλημμένως για κενά στην έρευνα της αστυνομίας που καταγγέλθηκαν από τη μητέρα του θύματος.

Σε ερώτηση της έδρας γιατί δεν ελήφθη υλικό DNA από τα στεγνά ρούχα που φορούσε το θύμα και δεν είχαν έρθει σε επαφή με το νερό και το χλώριο της πισίνας, ο ίδιος αποκρίθηκε πως δεν είναι αρμόδιος να γνωρίζει τι υλικό αποστέλλεται στα εργαστήρια. Όπως είπε, δεν βρέθηκε κάτι στα νύχια του θύματος ενώ αναφερόμενος στα σεξουαλικά κίνητρα του εγκλήματος, κατέθεσε πως δεν ξέρει αν έγινε σχετική εξέταση. Ανέφερε ακόμα πως δεν έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κατηγορούμενου ούτε και του λογαριασμού του στο facebook. 

Η δίκη συνεχίζεται με την υπόθεση των υπόλοιπων μαρτύρων.