Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Υπόθεση καταγγελόμενου βιασμού: «Δεν φταίει η Γεωργία για τις παραλείψεις»

Ο δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού εξαπολύει πυρά για τους χειρισμούς των αρχών και ζητά την απονομή δικαιοσύνης.

«Δεν φταίει η Γεωργία για όσες παραλείψεις έχουν γίνει», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου την Πρωτοχρονιά. Ο κ. Ζιώγας σημείωσε πως η πλευρά της ετοιμάζει υπόμνημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση με την οποία ζητείται η απαλλαγή του 27χρονου από την κατηγορία της γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση του θύματος.

Διαβάστε: Την απαλλαγή του 27χρονου για την υπόθεση βιασμού της Μπίκα προτείνει η εισαγγελέας

«Επεξεργαζόμαστε την εισαγγελική πρόταση προκειμένου να αποκρούσουμε όσα αστήριχτα και μη αποδεδειγμένα που ισχυρίζεται η πρόταση και να προετοιμάσουμε το υπόμνημά μας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών», ανάφερε ο δικηγόρος της 24χρονης.

«Η Γεωργία άσκησε το δημοκρατικό δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης πηγαίνοντας να καταγγείλει άμεσα ένα βίαιο περιστατικό σε βάρος της», πρόσθεσε τονίζοντας πως δεν ευθύνεται «για όσες παραλείψεις έγιναν στη συνέχεια».

Διαβάστε: Η εισαγγελέας ζητεί να πληρώσει η Μπίκα τα δικαστικά έξοδα γιατί «μας απασχόλησε με δόλο»

Συγκεκριμένα είπε πως δεν φταίει η ίδια «για το ότι δεν της πήραν αίμα, δεν ευθύνεται για ότι πήραν καθυστερημένα τα ούρα, ούτε για το ότι δεν υπήρχαν ουροσυλλέκτες στο τμήμα. Έστειλαν μια κοπέλα που πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της την Πρωτοχρονιά για να βρει ουροσυλλέκτες».

Ο δικηγόρος της 24χρονης άφησε επίσης αιχμές για τα δείγματα που εστάλησαν στο εξωτερικό.

«Δεν ευθύνεται αν μεταφέρθηκαν χωρίς ασφάλεια ή barcode τα δείγματα στην Ελβετία, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν μετά από τρεις μήνες για μια απλή εξέταση ούρων που θα μπορούσε να βγει άνετα εδώ. Δεν ευθύνεται η Γεωργία που αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της Βέρνης από τους ανθρώπους που τα έστειλαν εκεί», σημειώνει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε επεξεργασία και περικοπές στις 16 κάμερες του ξενοδοχείου που η ίδια κατήγγειλε ότι βιάστηκε.

«Όλα αυτά τα θέσαμε στην εισαγγελέα η οποία προφανώς δεν τα έλαβε υπόψιν. Πιστεύουμε ότι το δικαστικό συμβούλιο μπορεί να περισώσει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και να δικαιώσει τη Γεωργία. Να της δώσει το δικαίωμα να εμφανιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εκεί που θα υπάρχει και λαϊκή βούληση διότι υπάρχουν ένορκοι και δικαστές, να αντιπαρατεθεί με τους ανθρώπους που δεν εμφανίστηκαν και δεν τους έχει δει κανείς. Αλλά να δουν και τη Γεωργία κατά πρόσωπο για να δουν αν αξίζει να ενθαρρύνεις έναν άνθρωπο να καταγγείλει μια πράξη όπως αυτή και αν εξαιτίας αυτής της πράξης ενθαρρυνθούν και άλλοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας.