Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ 24ΧΡΟΝΗΣ: «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΣΑ ΚΤΗΝΩΔΗ ΒΙΩΣΕ ΣΤΗ ΣΟΥΙΤΑ» (VID)

Συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε σήμερα η 24χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Για περίπου δύο ώρες έδινε συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κοπέλας Θανάσης Ζιώγας, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, σημείωσε ότι «η Γεωργία επιβεβαίωσε όσα είπε σε προηγούμενες καταθέσεις, δεν υπάρχει κάτι νέο». Σημείωσε ωστόσο ότι αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση την επόμενη εβδομάδα.

«Εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ζιώγας.

«Με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι ψηλά, η Γεωργία μίλησε με θάρρος. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα κατέθεσε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε στοιχεία για αυτά τα οποία ισχυρίστηκε. Έφερε μηνύματα και κλήσεις σε έντυπη μορφή για τις κινήσεις της εκείνο το βράδυ. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως η Γεωργία δεν πέφτει σε αντιφάσεις για όσα είπε και οι καταθέσεις της είναι ειλικρινείς», τόνισε ο συνήγορος της 24χρονης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «η συμπληρωματική κατάθεση γίνεται για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, η επανάληψη των ίδιων περιστατικών αλλά και ο έλεγχος των όλων όσων λέει».

Ο κ. Ζιώγας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που εστάλησαν στην Ελβετία.

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξοκολογικές αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις αρχές αλλά βλέπουμε πως έχουν καθυστερήσει αρκετά. Η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα όλα όσα λέει η κλινική εξέταση της ιατρδικαστικής. Είναι ένα θέμα το οποίο τέθηκε στην ανάκριση και η ανακρίτρια δεσμεύτηκε πως θα πιέσει και προς αυτήν την κατέυθυνση», είπε ο δικηγόρος.

«Σήμερα όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των τοξοκολογικών αλλά και του DNA, ούτως ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για την αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν γρήγορα στη φυλακή. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια ημέρα. Κατά την άποψή μας θα έπρεπε να ληφθεί αίμα αλλά δεν θέλουμε να μπούμε στα μονομάτια των ειδικών. Δεν καθυστέρησε η λήψη των ούρων αλλά τα αποτελέσματά τους», τόνισε ο κ. Ζιώγας.

Σχολιάζοντας δε τη δημόσια δήλωση που έκανε, δια του συνηγόρου του, ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση όπου αρνήθηκε την καταγγελλόμενη πράξη, ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατά την άποψή μας όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την καταγγελία».  

 

Το πρωί της Παρασκευής, η 24χρονη έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου απηύθυνε έκκληση σε όλες τις κοπέλες που έχουν υποστεί βία να φανούν δυνατές. «Όποια κοπέλα έχει ζήσει ένα αντίστοιχο περιστατικό να βγει και να μιλήσει», είπε η 24χρονη κατά την έξοδό της από το ΤΑ Λευκού Πύργου.

Διαβάστε σχετικά Έκκληση 24χρονης: Όποια κοπέλα έζησε αντίστοιχο περιστατικό, να βγει και να μιλήσει (vid)

Στο μεταξύ πριν την 24χρονη, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε και ο εργοδότης της, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε η κοπέλα μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ