Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Nίτσας: Να προσφερθούν οι ιδιώτες γιατροί για να μην χρειαστεί επίταξη

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι θα αναμένεται να βρεθούν γιατροί σε εθελοντική βάση για να μην χρειαστεί επίταξη.

«Υπήρξε μια προαναγγελία από τον υπουργό για την επίταξη, προγενέστερα της επικοινωνίας του υπουργείου με τον Ιατρικό Σύλλογο. Αυτή τη στιγμή έχουμε επικοινωνία και συνεργασία με το υπουργείο προκειμένου να βρούμε γιατρούς σε εθελοντική βάση, όπως βρήκαμε στα προηγούμενα κύματα και δεν χρειάστηκε να γίνει επίταξη υπηρεσιών υγείας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας.

Η εργασία των ιδιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ σε εθελοντική βάση, εξήγησε ο κ. Νίτσας, πρακτικά σημαίνει ότι θα απασχοληθούν στο ΕΣΥ με συνθήκες ιδιωτικού τομέα, δηλαδή με μπλοκ αποδείξεων και με αποζημίωση που έχει οριστεί και είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές. «Όπως και την προηγούμενη φορά θα καλύψουμε με συμβόλαιο αστικής ευθύνης όλους τους ιδιώτες συναδέλφους που θα πάνε στο ΕΣΥ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε την επίταξη υπηρεσιών, γιατί είναι η τελευταία δυνατότητα που διαθέτει η κοινωνία προκειμένου να μην μείνουν στα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Οι επόμενες 2-3 μέρες θα δείξουν αν έχουμε προσφορά συναδέλφων ή αν θα χρειαστεί το υπουργείο να προβεί στην επίταξη. Ήδη χθες στείλαμε το μήνυμα με sms και email στους γιατρούς και αυτή την στιγμή περιμένουμε να μας απαντήσουν».

Καθημερινά στην συμπρωτεύουσα γίνονται περίπου 35-40 εισαγωγές ασθενών με covid, ωστόσο η κατάσταση προς το παρόν είναι περισσότερο διαχειρίσιμη συγκριτικά με τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. «Εύχομαι και ελπίζω ότι θα υπάρξει η ανάλογη προσφορά των συναδέλφων για να βοηθήσουμε αυτή τη στιγμή τους ιατρούς στο ΕΣΥ γιατί πραγματικά εδώ και αρκετό καιρό η κατάσταση επιδεινώνεται σε επικίνδυνο σημείο, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει επίταξη υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Νίτσας.