Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Σέρρες: Μόνο για λόγους υγείας ή εργασίας οι μετακινήσεις με ΚΤΕΛ

Μόνο για λόγους υγείας ή εργασίας θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός Θεσσαλονίκης και Σερρών - Δυνατή η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας θα επιτρέπονται τα ταξίδια με τα ΚΤΕΛ εκτός των νομών Θεσσαλονίκης και Σερρών που από σήμερα τίθενται σε καθεστώς lockdown.

Δείτε - Σε καθολικό lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, η απόδειξη συνδρομής κάποιου από τους παραπάνω λόγους (εργασία ή θέμα υγείας) αφορά τον επιβάτη ο οποίος έχει την ευθύνη να αποδείξει σε τυχόν έλεγχο ότι ταξιδεύει για έναν από τους δύο λόγους και όχι το προσωπικό του ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται οι μετακινήσεις εκτός νομών για θέματα που δεν αφορούν υγεία και εργασία απαγορεύονται αυστηρά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ενώ αναστέλλονται οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές προς το εξωτερικό.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι επιτρέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας με τη Βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από το taxisnet ή το Ε1.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους, περιφερειάρχες, συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν άστα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουδιοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει επίσης τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν την άσκηση καθηκόντων τους.