Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Συνταξιούχοι: Το κράτος να εφαρμόσει τους νόμους για τα αναδρομικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων για την καταβολή των αναδρομικών έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη
Για τις αναβολές καταβολής των αναδρομικών αλλά και για τις συνεχείς καθυστερήσεις έκδοσης απόφασης από τα διοικητικά δικαστήρια διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι έξω από τον ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
 
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα «δεν πάει άλλο» και απαιτούν να εφαρμοστούν οι νόμοι που το το ίδιος το κράτος αποφάσισε.
 
Οι συνταξιούχοι αναφέρουν πως παρά το γεγονός πως δεν εισπράττουν πια το ΕΚΑΣ είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία, όπως τονίζουν, δεν πληρώνουν οι εφοπλιστές και οι έμποροι. 
 
«Σε λίγες ημέρες κλείνουν δύο χρόνια από την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την καταβολή αναδρομικών σε όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά από το 2016. Η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα τους κοροϊδεύουν. Αντίστοιχη είναι και η μοίρα ορισμένων παλιών συνταξιούχων που είχαν προσωπική διαφορά», καταγγέλει ο Κωνσταντίνος Στάνγκος, γενικός γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων, τονίζοντας πως το κράτος δεν εφαρμόζει τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει.
 
Παράλληλα, διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία, την οποία χαρακτηρίζουν απαράδεκτη.
 
Ο κ. Στάγκος καταλήγει λέγοντας πως απαιτούν ακέραιη τη σύνταξή τους, την οποία έχουν πληρωμένη με εισφορές πολλών ετών αλλά και μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.