Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλει τη «νυχτερινή μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης».

«Οι εικόνες που ήρθαν στο φως και αποτυπώνουν τη νυχτερινή μεταφορά των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μόνο ντροπή προκαλούν», αναφέρει στην δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ακολούθως, υποστηρίζει ότι «το έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό του, οι οποίοι ακάθεκτοι και εν κρυπτώ διενεργούν τη μεταφορά των αποσπασμένων αρχαιοτήτων, παρά τις ενστάσεις εκατοντάδων πολιτών της διεθνούς και της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας και χωρίς να έχουν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ζητήσει οι υπερασπιστές της παραμονής των αρχαιοτήτων στη θέση τους».

Κλείνοντας, αφήνει αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη: «Οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου -που προφανώς ο τεμαχισμός τους είναι ήσσονος σημασίας για την κ. Μενδώνη- επιλέγεται να αποσπασθούν και να μεταφερθούν μέσα στη "μαύρη" νύχτα, γιατί μάλλον έτσι πιστεύουν ότι τους αξίζει.

Όταν πρόκειται βέβαια για τα αποκαλυπτήρια του εκτυφλωτικά χρυσού αγάλματος της Μαρία Κάλλας, αυτά γίνονται μέρα μεσημέρι για να αποθεωθεί η επιτομή του δημαγωγικού θεάματος».

Πηγή φωτογραφίας: Stratos Manos/Facebook
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ