Skip to main content

Αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη: Τιμές σοκ για τα νεόδμητα διαμερίσματα- Δείτε παραδείγματα

Ο χάρτης των νεόδμητων κατοικιών - Σε ανοδική πορεία οι τιμές, ακόμη και στα 5.200 ευρώ το τ.μ. - Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές πώλησης

Ανοδική παραμένει η τάση στην αγορά νεόδμητων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, που το τελευταίο διάστημα γνωρίζει δόξες… ανοικοδόμησης. Οι ζητούμενες τιμές παραμένουν «τσουχτερές» με πρωταθλήτρια την ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, όπου η τιμή ανά τμ, όπως αυτή προκύπτει από αγγελίες σε κτηματομεσιτικά γραφεία, ξεπερνά και τα 5.000 ευρώ/τ.μ. Όπως τονίζουν καλοί γνώστες της αγοράς ακινήτων, η μικρή, επί του παρόντος, διαθεσιμότητα νεόδμητων κατοικιών, σε συνάρτηση με τις αυξήσεις των τιμών στα οικοδομικά, κρατούν τις ζητούμενες τιμές πώλησης σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έντονη οικοδομική δραστηριότητα μπορεί να εξηγηθεί τόσο λόγω της αναστολής του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές που πυροδότησε τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται για νεόδμητα διαμερίσματα, καθώς για περισσότερα από 10 χρόνια στη χώρα μας είχαμε σχεδόν ξεχάσει τον όρο νεόδμητο διαμέρισμα.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως πλέον πολλά από τα διαμερίσματα που είναι υπό ανέγερση πωλούνται από τα θεμέλια, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές προ οικονομικής κρίσης, όταν οι νεόδμητες οικοδομές ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και ο κατασκευαστικός κλάδος ζούσε τους καταιγιστικούς ρυθμούς της ξέφρενης ανοικοδόμησης.

Η Voria.gr συγκέντρωσε μερικές ενδεικτικές αγγελίες διαμερισμάτων που είναι σε διαδικασία κατασκευής και είτε θα παραδοθούν στο τέλος του έτους είτε το 2023.

Διαμέρισμα 65 τμ στο ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα στην οδό Παύλου Μελά πωλείται αντί του ποσού των 330.000, ήτοι 5.076 ευρώ ανά τμ. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, σαλοκουζίνα και μπάνιο. Βρίσκεται στον 5ο όροφο και όπως αναφέρεται στην αγγελία πρόκειται για πολυτελή κατασκευή.

Διαμέρισμα στη Βούλγαρη, 86 τμ, πωλείται 238.000 ευρώ (2.767 ευρώ ανά τμ). Διαθέτει δυο υπνοδωμάτια, σαλοκουζίνα, μπάνιο και αποθήκη και βρίσκεται στον 1ο όροφο.

Γκαρσονιέρα, 48 τμ στην περιοχή των Πανεπιστημίων πωλείται 144.000 ευρώ, (3.000 ευρώ το τμ). Βρίσκεται στο 2ο όροφο και αποτελείται από ένα δωματιο, σαλοκουζινα, μπάνιο.

Γκαρσονιέρα, 37 τμ στην Άνω Πόλη πωλείται προς 103.000 ευρώ. Βρίσκεται στο ισόγειο και αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο, μια σαλοκουζίνα, κήπο και μπάνιο. Η τιμή ανά τμ είναι στα 2.783.

Διαμέρισμα, 147 τμ στο ιστορικό κέντρο, στον 7ο όροφο, που διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, δυο μπάνια, σαλοκουζίνα και wc, πωλείται προς 770.000 ευρώ. Η τιμή ανά τμ είναι στα 5.238 ευρώ. Σύμφωνα με την αγγελία το διαμέρισμα διαθέτει μεταξύ άλλων απεριόριστη θέα, πόρτα θωρακισμένη, ανελκυστήρα, πρόσβαση ΑΜΕΑ, πάρκινγκ, διπλά τζάμια, ανοιχτωσιά.

Διαμέρισμα 85 τμ στην περιοχή του Ντεπώ, στον 3ο όροφο, πωλείται προς 268.000 ευρώ. Βρίσκεται στον 3ο όροφο, διαθέτει δυο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Η τιμή ανά τμ είναι στα 3.152 ευρώ.