Skip to main content

Έπεσαν 10 χιλιοστά βροχής σε 20 λεπτά στη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή ήταν η βροχόπτωση που σημειώθηκε σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη - Δείτε τους χάρτες.

Περίπου 10 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε διάστημα 20 λεπτών στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά ταυτόχρονα ισχυρής καταιγίδας που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση, όπως κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην πόλη.

Στον σχετικό χάρτη μπορείτε να δείτε τον ολικό υετό που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10/06 καθώς και τον υετό σε επιλεγμένους σταθμούς της πόλης κατά το διάστημα της καταιγίδας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών όπως φαίνονται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, με τα υψηλότερα νέφη να σημειώνονται με κόκκινα χρώματα. Τα καταιγιδοφόρα νέφη πάνω και πέριξ της πόλης έφτασαν τα 10-11 χιλιόμετρα κατά της διάρκεια του φαινομένου.

Μια όμορφη εικόνα κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες του σταθμού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτή φαίνεται η λάμψη ενός κεραυνού μέσα στα νέφη στα ανατολικά-βορειοανατολικά της πόλης.

Πληροφορίες για τις μετεωρολογικές και υδρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πιλοτική πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σήμερα το Παρατηρητήριο αποτελείται από 9 αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς, οι οποίοι είναι μέρος του πανελληνίου Δικτύου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Το σύνολο των σταθμών αυτών στέλνουν ζωντανά τις μετρήσεις τους στο Παρατηρητήριο και προβάλλονται μέσω της παρούσης σελίδας.

Στόχος των σταθμών είναι η ακόμα καλύτερη κάλυψη της Θεσσαλονίκης με μετεωρολογικούς και υδρολογικούς σταθμούς και στην προσπάθεια αυτή η βοήθεια όλων των τοπικών φορέων είναι ευπρόσδεκτη.