Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: 1.000 ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι επιβάτες των πτήσεων δεν είχαν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο Εντοπισμού Eπιβάτη (Passenger Locator Form, PLF)

Τη δεύτερη θέση σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό επισκεπτών θετικών στον κορωνοϊό είχε σήμερα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κατά την πρώτη μέρα επανεκκίνησης του τουρισμού στη χώρα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, από τους 4.500 δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας οι 3.000 έγιναν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, 2.000 έγιναν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και 1.000 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με βάση το «έξυπνο» λογισμικό και τον ειδικό αλγόριθμο που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό των τουριστών υψηλού ρίσκου για εκδήλωση συμπτωμάτων κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Κατά πληροφορίες, σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι επιβάτες των πτήσεων δεν είχαν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο Εντοπισμού Eπιβάτη (Passenger Locator Form, PLF), γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και μικρές καθυστερήσεις.

Οι τουρίστες καλούνταν να συμπληρώσουν το έντυπο κατά την άφιξή τους και αυτό σήμαινε πως έπρεπε να αξιολογούνται επί τόπου τα δεδομένα -π.χ. χώρα προέλευσης, ιστορικό ταξιδιών τις προηγούμενες δύο εβδομάδες κ.ά.- και να αποφασίζεται αν θα υποβληθούν σε έλεγχο. Μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο οι αρμόδιοι, όταν αντιλήφθηκαν πως υπήρχαν αρκετές πτήσεις όπου δεν είχαν δοθεί ηλεκτρονικά αυτά τα έντυπα πριν από το check in -π.χ. από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία- αποφάσισαν να γίνουν τεστ μοριακού ελέγχου σε όλους τους επιβάτες κατά την πρώτη ημέρα.

Συνολικά, ο σημερινός προγραμματισμός αφορούσε 235 διεθνείς πτήσεις με την κατανομή ως εξής: Αθήνα 69 πτήσεις, Κέρκυρα 21, Χανιά 16, Ηράκλειο 54, Μύκονος 10, Σαντορίνη 4, Κω 8, Ρόδος 14, Θεσσαλονίκη 23, Σκιάθος 2, Ζάκυνθος 5, Άκτιο 2, Καλαμάτα 1, Κεφαλονιά 2, Πάρος 1, Κάρπαθος 1 και Σάμος 2 πτήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ