Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 12 κρούσματα στο Κορδελιό και ένα στην Ηλιούπολη σε 487 rapid test

Το ποσοστό θετικότητας στο Κορδελιό ξεπέρασε το όριο του 4%, ενώ στην Ηλιούπολη ήταν μόλις στο 0,43% - Πού έγιναν οι έλεγχοι

Συνολικά 13 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν από τα 487 rapid test που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή και το Σάββατο στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Τα θετικά δείγματα, που προέκυψαν από τους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στον πεζόδρομο Βυζαντίου και Ζαΐμη (Κ. Ηλιούπολη) και την Πλατεία Ελευθερίας, στο Ελευθέριο Κορδελιό, αφορούν σε 7 γυναίκες και 6 άνδρες.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στον πεζόδρομο Βυζαντίου και Ζαΐμη, σε σύνολο 230 ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test, βρέθηκε 1 θετικό δείγμα (0,43%) στον COVID-19, το οποίο αφορά σε άνδρα ηλικίας 55 ετών.

Το Σάββατο στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ελευθέριο Κορδελιό, σε σύνολο 257 ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα (4,67%) στον COVID-19, τα οποία αφορούν σε 7 γυναίκες και 5 άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

Άμεσα από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, καταλήγει η ενημέρωση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.