Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΧΡΕΟΣ 14 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

Συνάντηση Ιωαννίδη με Καράογλου και εκπροσώπους της ΕΥΑΘ για το ζήτημα της υδροδότησης Αξιού και το χρέος του δήμου προς την εταιρεία

Υπέρογκο χρέος ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου Δέλτα προς την ΕΥΑΘ βρήκε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρεία του υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης),  Θεόδωρου Καράογλου και την παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Νάσσου Γεωργιάδη.

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας και από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Καράογλου τη διευθέτηση του με όρους βιώσιμους χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες του δήμου Δέλτα. «Χρειάζεται να δρομολογηθεί μια λύση που θα αποτελεί τη χρυσή τομή για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οι πολίτες του δήμου μας με την πληρωμή μεγάλων ποσών στους λογαριασμούς ύδρευσης» ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Παράλληλα συζητήθηκαν το φλέγον ζήτημα της υδροδότησης της κοινότητας Αξιού από το δίκτυο της ΕΥΑΘ καθώς και τα υπόλοιπα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΥΑΘ.

 

Τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν εκ νέου από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ η οποία δια του διευθύνοντος συμβούλου της δεσμεύτηκε για την επίλυση τους.

Στη σύσκεψη που συμμετείχε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Δέλτα Δημήτρης Τερζίδης ο δημοτικός σύμβουλος Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές και ο νομικός σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Στεργιόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΔΔ, Δημήτρης Ζάχος. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ