Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 14.900 ευρώ οι διαφυγόντες φόροι από λαθραία τσιγάρα

Τα στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα την περασμένη εβδομάδα

Στο ποσό των 14.908 ευρώ ανέρχονται οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τα λαθραία τσιγάρα που είχαν στην κατοχή τους δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας-Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, για τη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε εντοπιστεί σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, να πουλάει λαθραία τσιγάρα σε διερχόμενα άτομα, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, σύμφωνα με έγγραφο του Γ΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, ανέρχονται στο ποσό των 2.045 ευρώ. Ο 25χρονος είχε μαζί του ένα μαύρο σάκο ταξιδιού, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 10.100 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Για την υπόθεση σύλληψης 49χρονης αλλοδαπής με λαθραία τσιγάρα  οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, σύμφωνα με έγγραφο του Γ΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, ανέρχονται στο ποσό των 12.863 ευρώ. Οι λιμενικές αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση 63.500 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων. Η 49χρονη εντοπίστηκε πίσω από πάγκο λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη, να πουλάει λαθραία τσιγάρα σε τρίτα άτομα, ενώ δίπλα της υπήρχαν δύο πλαστικές σακούλες, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 10.120 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Κατόπιν σύλληψης της 49χρονης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της, επιπλέον 53.380 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.