Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 17χρονος είχε ρημάξει αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στον Εύοσμο και το Κορδελιό

Αν και μόλις 17 χρονών, ένας άνδρας στη δυτική Θεσσαλονίκη κατηγορείται για 9 διαρρήξεις αυτοκινήτων, 4 κλοπές οχημάτων και απόπειρα εκβιασμού.

Για σωρεία εγκλημάτων κατηγορείται ένας 17χρονος στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο 17χρονος από κοινού με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή του Ευόσμου και δεν δεν σταμάτησαν σε σήματα αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Ο ανήλικος εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε περιοχή του Κορδελιού από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου, όπου και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου προέκυψε ότι ο 17χρονος από τις 3 Οκτωβρίου του 2021 έως και τις 2 Ιουλίου του 2022, στις περιοχές Κορδελιού και Ευόσμου, ενεργώντας κατά περίπτωση είτε μόνος είτε από κοινού με άλλους άγνωστους δράστες, διέπραξε εννιά διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, τέσσερις κλοπές οχημάτων (3 μοτοσικλετών και 1 αυτοκινήτου), δύο κλοπές δρόμου και μία απόπειρα εκβίασης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.200 ευρώ, τρεις φορητούς Η/Υ, δύο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

Σημειώνεται, ότι δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.