Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 19χρονη καταγγέλλει ξυλοδαρμό σε κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ (vid)

Η 19χρονη βγήκε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο για να επιστρέψει στο σπίτι της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη σε κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Την ώρα που στο επίκεντρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται ένα ακόμα κορωνοπάρτι που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΑΠΘ, προβληματισμό προκαλούν και τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας που παρατηρήθηκαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 19χρονης κοπέλας που δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι την χτύπησαν με κράνος στο κεφάλι αφήνοντάς την αναίσθητη.

Η 19χρονη Βασιλική βγήκε από το Ιπποκράτειο μαζί με την μητέρα της για να επιστρέψει στο σπίτι της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη το βράδυ της Παρασκευής στο κορωνοπάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ήταν 04:30 τα ξημερώματα όταν άγνωστοι χτύπησαν με κράνος στο κεφάλι την 19χρονη. Για την Βασιλική μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έσβησαν όλα. «Mε χτύπησαν μετά δεν θυμάμαι τίποτα… Θυμάμαι μόνο το “ξύπνα Βασιλική” στο νοσοκομείο» τονίζει η ίδια μιλώντας στο MEGA.

Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με την αιματηρή ληστεία σε βάρος 39χρονου που έγινε το ίδιο βράδυ στους χώρους του πανεπιστημίου.

«Έτρεξε πάνω μου με αίματα και φώναζε βοήθεια στα κυπριακά. Του είπε πως μπορώ να βοηθήσω και τότε ένιωσα το χτύπημα. Είδα σκιές… Μπούγιο ατόμων που μάλλον τον κυνηγούσαν» πρόσθεσε η Βασιλική.

Μάρτυρες του περιστατικού έγιναν οι φίλοι της Βασιλικής που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Όταν την είδαν σωριασμένη στο έδαφος προσπάθησαν να την μεταφέρουν έξω από την πρυτανεία για να την παραλάβει το ασθενοφόρο που είχαν ήδη καλέσει.

«Ήθελα να δω αν κολλάει»

Η 19χρονη φοιτήτρια δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγε σε πάρτι του Αριστοτελείου. Όπως μας αποκαλύπτει για αυτήν ήταν μια πρόκληση με τον ίδιο της τον εαυτό.

«Πήγα για να δω αν κολλάει, αν είναι έτσι όπως τα λένε» υποστήριξε η 19χρονη παρ’ όλο που έχασε τον παππού της από κορωνοϊό, συνεχίζει να έχει αμφιβολίες…

«Να σας πω την αλήθεια, πιστεύω ότι υπάρχει, αλλά στον παππού μου έγιναν πολλά λάθη στο νοσοκομείο» συμπλήρωσε.

Σοκαρισμένη είναι ακόμα η μητέρα της. Ήξερε ότι θα πάει στο κορωνοπάρτι αλλά δεν φανταζόταν τι θα συμβεί. «Με πήρε και μου είπε, είχα τις αντιρρήσεις μου της είπα να προσέχει» υπογράμμισε η μητέρα της 19χρονης.

Η οικογένεια της δεν ενημερώθηκε ακόμα από τις Αρχές για όσα συνέβησαν. «Μα να μην με πάρει κανείς; Αν πέθαινε το παιδί μου. Που είναι το κράτος; Τους ακούω να μαλώνουν πρυτανεία – αστυνομία για την φύλαξη… Ας κάνουν κάτι όπως στην Αθήνα» συμπλήρωσε.

Μετά τον εφιάλτη που έζησε η 19χρονη στους κόλπους του πανεπιστημίου δηλώνει μετανιωμένη και σίγουρα αποφασισμένη να μην ξανά συμμετέχει σε κορονοπάρτι. Ζητάει δικαίωση για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, η οποία κόντεψε να της στοιχήσει την ίδια της τη ζωή.