Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έριχνε ρούχα από το μπαλκόνι σε άλλα διαμερίσματα κι όταν πήγαινε να τα πάρει έκλεβε ό,τι έβρισκε

Ο 19χρονος Ρομά ενέχεται σε 15 κλοπές και μία ληστεία από τις οποίες αποκόμισε μέσα σε έναν χρόνο 32.000 ευρώ

Πανούργος αποδείχτηκε 19χρονος Ρομά που... εμπνεύστηκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να μπουκάρει σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη και να κλέβει κάρτες, κοσμήματα, χρήματα και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του.

Ο δράστης με την πρόφαση ότι έπεσαν τα ρούχα του σε μπαλκόνια των υποψήφιων θυμάτων του, έμπαινε στα διαμερίσματα από όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά είδη και αντικείμενα των παθόντων. Μάλιστα κάνοντας χρήση των προαναφερόμενων καρτών προχώρησε σε ανάληψη μετρητών, αλλά και σε ανέπαφες συναλλαγές.

Η δράση του εντοπίζεται σε περιοχές της Νεάπολης και των Συκεών, κατά το χρονικό διάστημα 12/02/2022 – 18/03/2023 και εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές και μία περίπτωση ληστείας, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά 32.000 ευρώ.

Ο 19χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Νεάπολης-Συκεών  σε συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.