Skip to main content

Θεσσαλονίκη:20 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ-Παπανικολάου

Στη Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί συνολικά 66 κρούσματα κορωνοϊού. Είκοσι συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της πόλης.

Στους 20 ανέρχονται οι ασθενείς οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Παρά τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε λόγο για οκτώ νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός τους είναι σχεδόν διπλάσιος.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει η Voria.gr, μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου νοσηλεύονται συνολικά 20 άτομα τα οποία έχουν βρέθει θετικά στον κορωνοϊό. 

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στην πόλη, αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 15 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων ο ένας είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, πέντε άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα κορωνοϊού, όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, όλοι τους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και είναι ηλικίας 55-65 ετών.

Άλλοι τρεις συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου από το Σαββατοκύριακο που πέρασε έως σήμερα Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στη Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί συνολικά 66 κρούσματα κορωνοϊού, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.