Skip to main content

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Μείωση διαγνώσεων 20% από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει μεγάλη επιβάρυνση. Τι οδηγίες έδωσε για τις γιορτές.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης αναφορικά με τις διαγνώσεις κορωνοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη Θεσσαλονίκη οι διαγνώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο σε σύγκριση με το προηγούμενο είναι μειωμένες κατά 20%.

Ωστόσο ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει μεγάλη επιβάρυνση και παραμένουν οι διαγνώσεις σε ηλικίες πάνω των 40 ως αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση.

Παράλληλα ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι .εγάλο στοίχημα οι επόμενες δύο εβδομάδες η συνάντηση ατόμων μεταξύ άλλων νοικοκυριών για τις ημέρες των γιορτών.

Ο καθηγητής κάλεσε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, να μη συμμετέχουμε εάν έχουμε συμπτώματα και να χρησιμοποιούμε μάσκα εάν συναντήσουμε ευπαθείς ομάδες.

Ζήτησε δε μικρό αριθμό ατόμων, με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές (κοινωνική φούσκα) πλύσιμο χεριών, όχι κοινό φαγητό και εάν γίνεται συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίον ορίστηκαν τα εννέα άτομα ανά τραπεζι, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως βγαίνει από τον μέσο όρο ατόμων μιας ελληνικής οικογένειας και τα εννέα άτομα προκύπτουν από τη συμμετοχή δύο οικογενειών.