Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 24χρονος χτύπησε και έκλεψε κινητό από 21χρονη στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία»

Συνολικά έντεκα δικογραφίες για διάφορα αδικήματα σχηματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο από αστυνομικούς τμημάτων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δικογραφία σε βάρος 24χρονου Μαροκινού που προσέγγισε 21χρονη πλησίον του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από την κατοχή της κινητό τηλέφωνο σχημάτισαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού Ευόσμου.

Ακόμη, από το ίδιο τμήμα σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος:

- Ενός 53χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2020 στον Εύοσμο, εισήλθε σε κατάστημα ένδυσης και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι με μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

- Ενός 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος το Μάιο του 2020 στην περιοχή του Ευόσμου, αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 100 ευρώ,

- Δύο ημεδαπών ηλικίας 68 και 44 ετών, οι οποίες το Σεπτέμβριο του 2020 εισήλθαν σε παντοπωλείο στο Κορδελιό και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και προϊόντα.

- Δύο ημεδαπών ηλικίας 41 και 45 ετών, γυναίκα και άντρας οι οποίοι το Σεπτέμβριο του 2021 εισήλθαν σε πολυκατάστημα στον Εύοσμο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 70 ευρώ περίπου.

- Ενός 31χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Νοέμβριο του 2021 στην περιοχή του Ευόσμου, εισήλθε σε κατάστημα – φούρνο και αφαίρεσε από το χώρο του ταμείου 100 ευρώ.

Παράλληλα, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων το τελεύταιο 24ωρο.

Συγκεκριμένα:

Σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 19 και 22 ετών, ένας εκ των οποίων προσωρινά κρατούμενος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Σεπτέμβριο του 2021 στους Αμπελόκηπους, εισήλθαν σε διαμέρισμα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφού ακινητοποίησαν ηλικιωμένο, αφαίρεσαν 450 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Και σε βάρος 29χρονου Πακιστανού, καθώς τον Ιανουάριο του 2022 στο Δενδροπόταμο, ενεργώντας μαζί με έτερα άτομα, αφαίρεσαν από 22χρονο αλλοδαπό, με τη χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου, μικρό χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.