Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συμφωνία για μοριακά τεστ με 28 ευρώ και για τα σχολεία του Ωραιοκάστρου

Σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούν να κάνουν μοριακό τεστ στην τιμή των 28 ευρώ

Μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό στην τιμή των 28 ευρώ εξασφάλισε για εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς όλων των σχολικών βαθμίδων του δήμου Ωραιοκάστρου η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου.

Η Ένωση Συλλόγων ζήτησε προσφορές για τα εν λόγω τεστ από διάφορα διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής και η καλύτερη προσφορά, στα 28 ευρώ, ήρθε από διαγνωστικό κέντρο που εδρεύει στον Δρυμό. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η τιμή αφορά περίπου 40 σχολεία της περιοχής.

Η υπεύθυνη του διαγνωστικού κέντρου επισημαίνει στη Voria.gr ότι η προϋπόθεση για την τιμή των 28 ευρώ είναι οι ενδιαφερόμενοι γονείς, μαθητές ή εκπαιδευτικοί των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου να κάνουν τεστ εάν και εφόσον έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Όπως τονίζει, υπάρχει ακόμη και προσφορά για μαθητές και εκπαιδευτικούς για rapid test στα 3 ευρώ, που όμως και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή να έχουν συμπτώματα. Διαφορετικά, για τους γονείς των σχολείων του Ωραιοκάστρου που δεν έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, η τιμή διαμορφώνεται στα 4 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια, από τη στιγμή που διακινήθηκε η παραπάνω πληροφορία, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ μεγάλο, ακόμη και από άλλες... περιοχές, που δεν πληρούν την προϋπόθεση της εντοπιότητας.

Όσον αφορά τους γονείς που ενδιαφέρονται να κάνουν τεστ για αυτούς ή τα παιδιά τους πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο από το edupass.gov.gr στο οποίο φαίνονται τόσο τα στοιχεία του παιδιού, τα στοιχεία των γονέων αλλά και το σχολείο που φοιτά το παιδί ή διαφορετικά βεβαίωση ότι φοιτεί στο σχολείο που εκδίδεται από τα σχολεία.

Η κίνηση αυτή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου έρχεται ως συνέχεια στην έντονη κουβέντα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την τιμή των μοριακών τεστ. Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην τιμή των 28 ευρώ έχει ανακοινώσει ότι έχει βρει PCR τεστ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όσο και ο Σύλλογος Γονέων του 20ού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και άλλους φορείς, να χορηγηθούν δωρεάν rapid test στα φαρμακεία ή τα ιδιωτικά εργαστήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και να διερευνηθεί εάν είναι δυνατόν να προστεθούν περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ακόμη, η Ένωση εξασφάλισε προσφορές για PCR και rapid test και αλλά διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης με περιοχής. Συγκεκριμένα, στο Ωραιόκαστρο με τιμές στα PCR που κυμαίνονται από 35 έως και 40 ευρώ, στη Λητή με 47 ευρώ και στη Νεοχωρούδα με 35 ευρώ.

Σε κινητικότητα οι δήμοι για εντοπισμό φθηνότερων τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πολλοί δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία ανεύρεσης προσφορών ώστε να εντοπιστούν φθηνότερες τιμές στα τεστ των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Παράλληλα, αρκετά διαγνωστικά κέντρα έχουν ήδη κατεβάσει τις τιμές στα μοριακά σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού ώστε να μπορούν να τα πραγματοποιούν με μεγαλύτερη ευκολία.