Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 28χρονος μετέφερε παράνομα έξι Αφγανούς - Τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες για την παράνομη διακίνηση μεταναστών από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Τρεις άνδρες ηλικίας 25, 28 και 28 ετών οι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν στην Εγνατία Οδό και ακινητοποίησαν στο ύψος των διοδίων Προφήτη, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον 28χρονο οδηγό του, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έξι Αφγανούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το όχημα είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε έτερο φορτηγό.

Επιπλέον, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος Αγίου Βασιλείου) αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και συνοδηγό την 25χρονη, τους οποίους και συνέλαβαν, καθώς το όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, προκειμένου να ελέγχει τη διαδρομή για την παρουσία αστυνομικών ελέγχων και να ενημερώνει το έτερο αυτοκίνητο μεταφοράς αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε κατά περίπτωση σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση, κλοπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου