Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 3 διακινητές λαθραίων τσιγάρων «ψάρεψε» το Λιμενικό Σώμα

Κατασχέθηκαν πάνω από 400 πακέτα λαθραία τσιγάρα και οκτώ συσκευασίες καπνού σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 20, 31 και 24 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, σήμερα το πρωί, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε λαϊκή αγορά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος αλλοδαπός συλληφθέντας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 316 λαθραία πακέτα τσιγάρων, ο 31χρονος αλλοδαπός συλληφθέντας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 94 λαθραία πακέτα τσιγάρων και οκτώ συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50gr έκαστη, καθώς και ο 24χρονος αλλοδαπός συλληφθέντας ο οποίος κινούνταν σε όλο το μήκος της λαϊκής αγοράς ψαρεύοντας πελάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.