Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 3.043 σύνεδροι και 69 εταιρείες στο 19ο PHARMA point

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Φαρμακευτική φροντίδα με τον ασθενή στο επίκεντρο». Tο «παρών» έδωσαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου PHARMA point, το οποίο αποτέλεσε και φέτος σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο φαρμακευτικό χώρο.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Φαρμακευτική φροντίδα με τον ασθενή στο επίκεντρο», ενώ το «παρών» έδωσαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Η παρουσία των συνέδρων στις εργασίες του 19ου PHARMA point ξεπέρασε κάθε προσδοκία σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης. Επίσης συμμετείχαν 4 καθηγητές και συνολικά 30 ομιλητές, ενώ διεξήχθησαν 3 στρογγυλά τραπέζια με θέματα όπως:

-«Το φαρμακείο μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση» Ζωντανά ολογράμματα – συμβουλευτικές υπηρεσίες» με τη συμμετοχή του Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αργύριου Αργυρόπουλου, του Γραμματέα του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης Σπύρου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου LOGISCOOP- PANSYFA, ΜΒΑ Louisville Κωνσταντίνου Δούνα.

-«Αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου: νέες προκλήσεις για τη φαρμακευτική περίθαλψη του κοινού» (ΦΥΚ, ελλείψεις φαρμάκων, τιμές φαρμάκων) με τη συμμετοχή του τ. Προέδρου ΠΦΣ, τ. Προέδρου ΦΣΘ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, του Προέδρου του ΣΦΕΕ Ολύμπιου Παπαδημητρίου, του Προέδρου της ΠΕΦ Θεόδωρου Τρύφωνος και του Προέδρου PhRMA Innovation Forum Μάκη Παπαταξιάρχη.

-«Συμμόρφωση ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή» με τη συμμετοχή του ειδικού παθολόγου με εξειδίκευση στον ΣΔ, Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του ∆ΠΘ, επιστημονικού διευθυντή Γενικής Κλινικής «Λυσίμαχος Σαραφιανός», υπεύθυνου Παθολογικού Τομέα Κ.Α.Α. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Θεσσαλονίκης Δημήτριου Σκούτα, της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) Αθανασίας Παππά, της Γενικής Γραμματέως  ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και υπεύθυνης ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για τη Θεσσαλονίκη Νάντιας Μάλλιου και της Γενικής Διευθύντριας Noufio Σοφίας Κούνουπα.

Ταυτόχρονα λειτούργησε έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών φαρμακείου με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Στην παράλληλη αίθουσα φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών προγραμμάτισαν τις παρουσιάσεις τους.

Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο αποτέλεσε το επίσημο καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μια εποχή που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, αλλάζει τόσο η επιστήμη όσο και το επάγγελμά μας. Και βρισκόμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε αυτές τις εξελίξεις και, γιατί όχι, να τις χαράξουμε τουλάχιστον σε εθνικό επαγγελματικό επίπεδο».

Εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, βουλευτές, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και καθηγητές, συνεργάτες, συνάδελφοι από φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας και φίλοι έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα.

Το συνέδριο διοργάνωσε για 19η χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.