Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 50 υποθέσεις συναινετικών διαζυγίων κάθε εβδομάδα

Τα οικονομικά προβλήματα είναι ο κύριος λόγος των διαζυγίων, τα οποία έχουν διπλασιαστεί την τελευταία 5ετία αναφέρει η δικηγόρος Μαρία Καλαϊτζή.

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι βλάπτει τον θεσμό του γάμου. Την τελευταία πενταετία διπλασιάστηκαν τα διαζύγια δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» η δικηγόρος Μαρία Καλαϊτζή, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι ο κύριος λόγος του χωρισμού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως ανέφερε, κάθε εβδομάδα συζητιούνται στη Θεσσαλονίκη 50 με 55 υποθέσεις συναινετικών διαζυγίων, που σημαίνει ότι περίπου 100 άτομα την εβδομάδα ή 400 το μήνα, χωρίζουν συναινετικά.

Σε αυτό το νούμερο πρέπει να προστεθούν και τα διαζύγια με αντιδικία, τα οποία, πάντως, έχουν μειωθεί την τελευταία πενταετία γιατί είναι πολυδάπανα. “Το ζευγάρι επιλέγει πλέον να χωρίζει συναινετικά για οικονομικούς λόγους”, τόνισε η κ. Καλαϊτζή.

Οι οικονομικές δυσκολίες είναι αυτές που οδηγούν τα περισσότερα ζευγάρια στο διαζύγιο. «Ταλαιπωρούνται πάρα πολύ συναισθηματικά όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και είναι λογικό να προκαλούνται και άλλες τριβές στο ζευγάρι, οπότε αν ούτως ή άλλως υπήρχαν και κάποια άλλα θέματα, με την οικονομική κρίση πλέον αυτά διογκώνονται», ανέφερε.

Η Μαρία Καλαϊτζή Υπογράμμισε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας δικηγόρος είναι να πείσει το ζευγάρι να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον γάμο του.

«Πάντα και ειδικά όταν βλέπω ότι υπάρχει το έδαφος, διότι αυτό φαίνεται με την πρώτη συνάντηση, προσπαθώ να τους δώσω χρόνο, προσπαθώ να τους δώσω την ευκαιρία να το ξανασκεφτούν. Βέβαια αυτοί που έχουν πάρει την απόφαση δεν την αλλάζουν», σημείωσε.