Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 55 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία στο Καυτανζόγλειο

Σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" πραγματοποιήθηκε διήμερη εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Απριλίου 2020 στο Καυτανζόγλειο.

Πενήντα πέντε μονάδες αίματος συλλέχθηκαν κατα το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η έλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις σε μονάδες αίματος.

Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτόν τον αγώνα ζωής και συνδιοργάνωσε με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης - ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών- σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού", διήμερη εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Απριλίου 2020, όπου γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" πραγματοποίησαν τις αιμοληψίες.

«Ευχαριστούμε όλους και όλες που προσέτρεξαν στο κάλεσμα μας και συνέβαλαν στη δράση. Μεταξύ αυτών την Ολυμπιονίκη και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο, τους Ολυμπιονίκες Ιωάννα Μπούζιου, Φωτεινή Βαβάτση και Κλεάνθη Μπάρκα, τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Λάζαρο Παπαδόπουλο, τους δύο παίκτες της ομάδας μπασκετ του ΠΑΟΚ, Ευάγγελο Μαργαρίτη και Απόλλωνα Τσόχλα, τα μέλη των εθελοντών του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, των δύο ομάδων διασωστών, "Έλληνες Διασώστες" και "Εθελοντές Ελλάδος" και του συνδέσμου προπονητών στίβου Βόρειας Ελλάδας», τονίζουν οι διοργανωτές της εθελοντικής αιμοδοσίας.



Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Διεθνής Μαραθώνιος, ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο και η ΕΚΑΣΘ.

«Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο θα συνεχίσει τις δράσεις και θα βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας μέσα και από το καινοτόμο πρόγραμμα "Ζήσε Αθλητικά" που έχει εκπονήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Παράλληλα, έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε στις εγκαταστάσεις μας τους αθλητές ενώ σχεδιάζουμε μαζί με τους υπεύθυνους την επόμενη ημέρα που θα επιτραπεί η είσοδος και στους Θεσσαλονικείς που επιλέγουν τους χώρους του σταδίου για να κάνουν την σωματική τους άσκηση" είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου», Καλυψώ Γούλα.