Skip to main content

Πάνω από 560 παραβάσεις για ταχύτητα σε μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε μία βδομάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 6.620 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε όλη την επικράτεια.

Πάνω από 560 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (22 έως 28 Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, από 1.064 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 29.070 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.955 στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και (665) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (642), της Θεσσαλονίκης (565), της Πιερίας (429), του Κιλκίς (427), της Φθιώτιδας (321) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (277).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.