Skip to main content

Τον Μάρτιο ο νέος διαγωνισμός για υπόγειους κάδους στη Θεσσαλονίκη

Ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων συστημάτων κάδων στη Θεσσαλονίκη αναμένεται προς τo τέλος Μαρτίου.

Προς το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να βγει στον αέρα ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, χθες, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο WASTE INTELLIGENT TECHNOLOGIE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, που είχε αναλάβει το έργο από τον Μάρτιο του 2019.

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης είναι ανοιχτές 59 τρύπες - σκάμματα, έτοιμες για να δεχθούν τους υπόγειους κάδους. Ωστόσο, ο εργολάβος δεν έκανε καμία απολύτως εργασία για την προμήθεια και τοποθέτησή τους. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχαν αναλάβει δύο εργολάβοι, ο ένας για τα σκάμματα και ο δεύτερος για την προμήθεια και τοποθέτηση των κάδων.

«Η πραγματικότητα είναι πως η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς υπόγειους κάδους απορριμμάτων και αυτό δεν μπορεί παρά να με θλίβει», τόνισε σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανακοινώνοντας από το βήμα του δημοτικού ότι ο δήμος θα κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο και πως ξεκινά τη διαδικασία για νέο διαγωνισμό.

«Εμείς προχωράμε άμεσα με νέο διαγωνισμό, νέο ανάδοχο και νέο, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπόγειο κάδο. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε η Θεσσαλονίκη να απολαύσει αυτό που άλλες πόλεις το έχουν ήδη σε λειτουργία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης έκανε αναφορά στην πορεία του έργου, το οποίο ξεκίνησε με την υπογραφή των συμβάσεων τον Μάρτιο του 2019, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν και δύο παρατάσεις. Η τελευταία έληξε στις 20 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στη δημοτική αρχή να προχωρήσει τις ενέργειες για το νέο διαγωνισμό.

«Η υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει μελέτες και εξετάζει τις προδιαγραφές για να μην υπάρξει εκ νέου αστοχία. Τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε έτοιμες τις τεχνικές προδιαγραφές, μετά θα πάμε σε ανοιχτή διαβούλευση και τέλος Μάρτη θα γίνει ο διαγωνισμός», ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκης. Όπως σημείωσε, στο διαγωνισμό μαζί με την ανάθεση υπόγειων κάδων θα ζητηθεί από τον ανάδοχο να έχει ή να φέρει και τα κατάλληλα οχήματα.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε εκτός από το να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο, να τον αποκλείσει προσωρινά από το σύνολο των συμβάσεων προμηθειών ή υπηρεσιών των φορέων.