Skip to main content

Χωρίς τέλος οι επιθέσεις αδέσποτων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη - Δάγκωσαν 46χρονο (φωτο)

Ένας 46χρονος καταγγέλλει πως σκύλος από αγέλη αδέσποτων τον δάγκωσε στο πόδι στο βουνό του Χορτιάτη - Υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ένα ακόμα περιστατικό επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά σημειώθηκε σε περιοχή του δήμου Πυλαία-Χορτιάτη.

Αυτήν τη φορά θύμα ήταν ένας 46χρονος που προχώρησε σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Πυλαίας καθώς ένα αδέσποτο σκυλί τον δάγκωσε στο πόδι κοντά στις κεραίες Χορτιάτη, στον δρόμο προς το καταφύγιο ΣΕΟ, το πρωί του Σαββάτου.

Ο 46χρονος, τα στοιχεία του οποίου είναι στη Voria.gr, περιγράφει πώς έγινε το περιστατικό αλλά και τις μετέπειτα κινήσεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου, αφού άφησε το αυτοκίνητό του στις κεραίες και πήγε για πεζοπορία με τη σύντροφό του προς το καταφύγιο του Χορτιάτη, ένα σκυλί από αγέλη αδέσποτων του επιτέθηκε. «Περπατούσαμε με τη σύντροφό μου και μπροστά μας προπορευόταν ένα άλλο ζευγάρι που συνήθως ταΐζει τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, τα οποία έχουν "αγελοποιηθεί". Μόλις η κυρία άνοιξε τη σακούλα για να δώσει φαγητό στα αδέσποτα, εγώ πέρασα από δίπλα της και μία σκυλίτσα, που έμαθα μετά ότι ήταν έγκυος, μου επιτέθηκε και με δάγκωσε βάναυσα στο πόδι», εξηγεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγέλη αυτή έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τους περιπατητές αλλά και τους ορειβάτες που περνούν από την περιοχή. «Μιλάμε για έξι-επτά, μεγαλόσωμα και μη, σκυλιά που βρίσκονται εκεί εδώ και χρόνια. Παλαιότερα είχε τύχει να μου γαβγίσουν επιθετικά αλλά ποτέ δεν προέβησαν σε επίθεση εναντίον μου», σημειώνει. «Λόγω του γεγονότος πως το άλλο ζευγάρι τάιζε τα σκυλιά, δεν μου επιτέθηκαν και τα υπόλοιπα», υποστηρίζει.

Ο ίδιος μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο «Άγιος Λουκάς» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και για να του χορηγηθεί ο αντιτετανικός ορός. Ο 46χρονος αναφέρει πως οι νοσηλευτές και οι γιατροί τού αφηγήθηκαν αρκετές ιστορίες για αντίστοιχες επιθέσεις από αδέποτα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από το νοσοκομείο τού δόθηκε μία κτηνιατρική εντολή την οποία πρέπει και να καταθέσει στον δήμο, ο οποίος και θα συλλάβει επί της ουσίας τον σκύλο, θα τον κρατήσει για 15 ημέρες προκειμένου να ελέγξεθ αν εμφανίζει συμπτώματα λύσσας και έπειτα θα επιστραφεί στο φυσικό του περιβάλλον. «Σε αυτήν την περίπτωση, αν το ζώο εμφανίσει συμπτώματα λύσσας θα πρέπει να κάνω τον αντίστοιχο ορό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Mάλιστα, αν δεν μεταβώ εγώ στον δήμο με την αντίστοιχη εντολή, δεν μπορεί να κάνει κάτι η αρμόδια υπηρεσία».

Στη συνέχεια, ο 46χρονος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό στο ΑΤ Πυλαίας.

Ο καταγγέλων αφήνει αιχμές για τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη κάνει λόγο για ελλιπείς κινήσεις που μπορούν να αποβούν ακόμα και μοιραίες. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει και αρχές οφείλουν να πάρουν θέση. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι είχαν ενημερώσει πως υπάρχει μία νομοθεσία που τους δένει τα χέρια αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμένει ως έχει η κατάσταση. Ήδη σκυλιά είχαν κατασπαράξει έναν 65χρονο κοντά στο Ελαιόρεμα, ενώ ολοένα και περισσότερες επιθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας», λέει.

Ο ίδιος τόνισε πως και στην περιοχή της διαμονής του, στο Τριάδι, εντοπίζεται μία ακόμα αγέλη σκύλων σε πολύ κοντινό σημείο από σχολείο. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλο περιστατικό φίλης του που της επιτέθηκαν σε περιοχή του Πανοράματος ενώ έτρεχε.

Ουδέν σχόλιον από τον δήμο, συνεχείς οι επιθέσεις

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Ιωάννη Καρτάλη, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει το νέο περιστατικό, παραπέμποντας μονάχα σε παλαιότερες δηλώσεις του για αντίστοιχες επιθέσεις αδέσποτων που έχουν καταγραφεί στον δήμο.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο του 2022 είχαν σημειωθεί ακόμη δύο επιθέσεις σε μαθήτριες με διαφορά δύο ημερών επί της οδού Βουλγαροκτόνου, στην Πυλαία, κοντά στο Ελαιόρεμα. Στην ίδια περιοχή, μάλιστα, είχε γίνει αντίστοιχη επίθεση το 2020 σε έναν 65χρονο, ο οποίος τελικά υπέκυψε στα πολύ σοβαρά τραύματά του.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, η πρώτη επίθεση τον Φεβρουάριο έγινε όταν 16χρονη μαθήτρια επέστρεφε από το σχολείο, ενώ μετά από δύο μέρες το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε εναντίον 12χρονης μαθήτριας, πάλι τη στιγμή που η ανήλικη επέστρεφε από το σχολείο. Τα σκυλιά τής όρμησαν και της έσκισαν την τσάντα. Από τύχη το 12χρονο παιδί γλύτωσε από την επίθεση των αδέσποτων.

Για το ένα από τα δύο περιστατικά επίθεσης είχε κατατεθεί αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είναι η πρώτη αναφορά και πως υπάρχουν και άλλες καταγγελίες προς τις αστυνομικές αρχές από κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής για τις επιθέσεις των αδέσποτων.

Δείτε τις φωτογραφίες: