Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αδιαφόρησαν για τις συστάσεις και γέμισαν τις καφετέριες

Λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση, απτόητοι οι νέοι στη Θεσσαλονίκη είχαν αρχίσει να γεμίζουν δειλά δειλά τα τραπεζάκια στις καφετέριες της παραλιακής.

Η εικόνα των γεμάτων από κόσμο καφέ στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, παρά τις ισχυρές συστάσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, δικαιολογεί απόλυτα την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τα έκτακτα μέτρα σταματώντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση, απτόητοι οι νέοι στη Θεσσαλονίκη άρχισαν μετά το μεσημέρι να γεμίζουν δειλά δειλά τα τραπεζάκια στις καφετέριες της παραλιακής και του κέντρου αψηφώντας τις οδηγίες για περιορισμό των εξόδων.

Η 29χρονη Αιμιλία που βρήκε την ευκαιρία να βγει με τις φίλες της στην παραλιακή παραδέχτηκε ότι αυτό που κάνει δεν είναι πολύ σωστό. «Είμαστε σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει και πολύ κίνηση. Δεν είναι πολύ σωστό, αλλά βγήκαμε να ξεσκάσουμε. Ήμασταν μια εβδομάδα κλεισμένοι στο σπίτι», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr. «Πήραμε την απόφαση να βγούμε έξω γιατί είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχουμε μαζί μας αντισηπτικά, προσέχουμε πολύ, δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και κρατάμε απόσταση από άλλα τραπέζια. Δεν έχουμε ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες στον στενό μας κύκλο και έτσι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε τόσο πολύ», τόνισε από πλευράς της η 24χρονη Άντζι.

«Τι να κάνουμε; Να κόψουμε τον καφέ;», ανέφερε ο 24χρονος Λεωνίδας λέγοντας ότι παίρνει κάποια ρίσκο εν γνώσει του προσθέτοντας ότι αποφεύγει πλήρως τις επαφές με μέλος της οικογένειάς του που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Για τον ίδιο βεβαίως αυτός θα ήταν ο τελευταίος καφές στην παραλία για τις επόμενες ημέρες καθώς η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έβαλε τέλος στις συμπεριφορές αυτές κλείνοντας από αύριο, Σάββατο, τα καφέ και τα εστιατόρια.