Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτικές εικόνες με τάφους θυμάτων κορωνοϊού σε νεκροταφείο (vid)

Καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου

Με τον πλέον δραματικό τρόπο αποτυπώνονται οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα νεκροταφεία της πόλης αδυνατούν να χωρέσουν τα θύματα της πανδημίας, ενώ καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου.

Πάνω από 160 κηδείες κορωνοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα και όπως αναφέρει το Megatv, οι περισσότερες εξ’ αυτών έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο κ. Ζέρβας ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορωνοϊού.

«Χάρις σε αυτό δεν ζούσε σκηνές από την κόλαση του Δάντη», τόνισε, «μέσα σε 2 ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid». «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…», είπε.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε και το πρωί η Voria.gr, στα κοιμητήρια του Ευόσμου από τον Μάρτιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο οι ταφές νεκρών από COVID ήταν μόλις δέκα, ενώ από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 82.

Διαβάστε εδώ: Θλιβερές οι εικόνες των τάφων για Covid-19 στα κοιμητήρια του Ευόσμου (φωτο)