Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αερογέφυρα ζωής για βρέφος με καρδιολογικό πρόβλημα (φωτο)

Το Χαμόγελο του Παιδιού μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο με την Κινητή Μονάδα Νεογνών και Παιδιών. Με αεροπλάνο το βρέφος πέταξε για Αθήνα.

Κλήση από το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε χθες το μεσημέρι το Χαμόγελο του Παιδιού για συνδρομή στην επείγουσα αεροδιακομιδή ενός βρέφους μόλις πέντε ημερών με σοβαρό καρδιολογικό  πρόβλημα από νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο με την Κινητή Μονάδα Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού, εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα, παρέλαβε το βρέφος και με συνοδεία γιατρού, έφτασε στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου περίμενε αεροσκάφος του ΕΚΑΒ, ειδικό για αεροδιακομιδές.

«Μια γέφυρα αγάπης και ανθρωπιάς στήθηκε με επιτυχία χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού μας. Αυτή τη στιγμή το μωράκι βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ομάδας καρδιοχειρουργών στην Αθήνα.

Τα αισθήματα που μας κατακλύζουν δεν περιγράφονται καθώς κάθε διακομιδή είναι μοναδική και ένας τεράστιος αγώνας ώστε το μωρό να φτάσει με απόλυτη ασφάλεια εκεί που πρέπει.

Τώρα οι ευχές και οι σκέψη όλων μας είναι δίπλα στο μικρό μας αγγελούδι και στην οικογένειά του…Θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού.