Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 10+1 καταστήματα που έκλεισαν θέση στην Αγορά Μοδιάνο - Δείτε βίντεο

Η ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο δίνει μία πρώτη γεύση στους Θεσσαλονικείς από τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν στους χώρους της

Έντεκα συνολικά καταστήματα που έχουν ήδη κλείσει θέση στους χώρους της παρουσιάζει η ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο για να δώσει μία πρώτη γεύση στους Θεσσαλονικείς για όσα θα δουν όταν η ιστορική αγορά ξεκινήσει τη λειτουργία της στο επόμενο διάστημα. 

Καταστήματα που θα προσφέρουν γεύσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, λαχταριστά και ιδιαίτερα αρτοζυμώματα, κρέατα σε ποικιλία κοπών και προέλευσης, σπέσιαλ γλυκά, ξεχωριστά αλλαντικά, καθώς και εκλεπτυσμένες πινελιές από τη θάλασσα, έχουν στήσει τους χώρους τους στη ριζικά ανακαινισμένη Στοά Μοδιάνο και αναμένουν να ξανασυστηθούν στο κοινό της  Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν φθάνουν τις 75.

Η «Στοά Μοδιάνο» είναι μια σκεπαστή αγορά, που σχεδιάστηκε από τον Ελί Μοδιάνο το 1925, με σκοπό να στεγάσει την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1995 από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί «χαρακτηριστικό δείγμα κτηρίων Αγοράς με στοά».

Δείτε τα 10 συν ένα καταστήματα:

Από τη νέα Αγορά Μοδιάνο δεν θα μπορούσε να λείπει η γαστρονομία του Πόντου. Το Πιροσκί Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα εύχεται... «Υίαν κι έριξιν» -ή αλλιώς, «Υγεία και όρεξη» στα Ποντιακά.

Τι είναι η pinsa romana; Με τι ποτό μπορεί κανείς να τη συνοδεύσει; Και κυρίως, πού μπορεί να τη βρει; Τις απαντήσεις έρχεται να τις δώσει ο Βασίλης και η Ντίνα στο Picco Pinsa & Cocktails της Αγοράς Μοδιάνο.

Είτε ξέρει κανείς από κρασί είτε όχι ένα είναι σίγουρο: στο MYCAVA.gr στην Αγορά Μοδιάνο θα βρει αυτό που ψάχνει -ή τον ειδικό που θα σε βοηθήσει να το αναζητήσει. Μάλιστα, εντός του καταστήματος θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής κρασιών για να μην φύγει κανείς απογοητευμένος.

 

«Aυγό» ή «αβγό»; Μετά από έξι δεκαετίες η οικογένεια Τσακίρη ξέρει πως η ποιότητα γράφεται διαχρονικά το ίδιο. Στο νέο κατάστημα Tsakiris Family στην Αγορά Μοδιάνο θα βρείτε αβγά ημέρας Νεοχωρούδας αλλά και την οικογένεια προϊόντων Le Petit Déjeuner, ενώ θα μπορεί να απολαύσει μία σειρά από νοστιμιές φτιαγμένες από πρώτη ύλη τα αβγά Tsakiris .

Προζυμένιο ψωμί ωρίμασης 72 ωρών, focaccia, babka, κρουασάν και άλλα αρτοποιήματα. Το 72H με την υπογραφή ERGON Foods είναι η διαφορά ανάμεσα σε «έναν ακόμα φούρνο» και τον επόμενο μόνιμο γευστικό πειρασμό κάθε φορά που θα περνά μπροστά από την Αγορά Μοδιάνο.

Το θρυλικό κάστρο της απόλαυσης έρχεται στην Αγορά Μοδιάνο. Το κατάστημα Makedonika Zacharodi Camelot θα τα έχει όλα: marschmallows, σοκολατοειδή, μέχρι και live παρασκευή γλειφιτζουριών και popcorn.

Προφέρεται «όξενκοπφ» και προσφέρεται για γεύσεις που μιλάνε σε κάθε ουρανίσκο. Το artisanal αλλαντοποιείο Deutsche Metzgerei Ochsenkopf φθάνει στην Αγορά Μοδιάνο με εφόδιά του την 25ετή εμπειρία και εξειδίκευσή του, τις προτάσεις του, και μια ευχή… Guten Appetit!

Το ψάρι στην Αγορά Μοδιάνο θα είναι επώνυμο, θα έχει πολλές επιλογές και θα έρχεται κάθε μέρα ολόφρεσκο από τη Mr. Fish.

Τρία, δύο, ένα, και… TRATAtata! Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το TRATA Tinned, το μοναδικό και ολόφρεσκο concept store του ομώνυμου brand, που θα χαρίσει μία ανεπανάληπτη 360° εμπειρία στους φίλους της γεύσης της θάλασσας.

To beef or not to beef; Για το Meating place Διδασκαλου η ερώτηση είναι ρητορική. Όσο για την απάντηση... συνδυασμοί βοδινού κρέατος σε ποικιλία κοπών και προέλευσης, με καθημερινά αλλά και premium κρέατα για κάθε τραπέζι.

Το Olicatessen ξανασύστησε με το concept του κλασικού ελληνικού παντοπωλείου, μέσα από τη δική του, δημιουργική ματιά. Όπως λέει ο Γιάννης Διδασκάλου για να ανακαλύπτει κανείς κάτι νέο κάθε μέρα, το μόνο που αρκεί: να έχει είναι όρεξη για γαστρονομική εξερεύνηση.