Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν πορτοφόλι επιβάτη και έκαναν αγορές με τις κάρτες

Εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις που αφορούν κλοπές και διαρρήξεις - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων.

Από πορτοφολάδες μέχρι πελάτες ξενοδοχείου που έγιναν κλέφτες περιλαμβάνει το εξιχνιαστικό δελτίο των αστυνομικών της Ασφάλειας για περιπτώσεις στο κέντρο της πόλης αλλά και την Καλαμαριά.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αφορούν συνολικά επτά άτομα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά δύο Αλβανούς 41 και 42 ετών που τον περασμένο Νοέμβριο μπήκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και έκλεψαν εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό το πορτοφόλι 66χρονου επιβάτη που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Μάλιστα με τη χρήση των τραπεζικών καρτών του θύματος, προέβησαν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα και σε απόπειρα ανάληψης χρηματικού ποσού από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος.

Άλλη περίπτωση αφορά διάρρηξη που πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο ένας 37χρονος Λίβυος, που εισήλθε σε σπίτι 65χρονου στο κέντρο και αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Διπλή η δράση ενός νεαρού Αλγερινού, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο από γυναίκα στο κέντρο της πόλης, ενώ τον Μάρτιο ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως πελάτης, αφαίρεσε από υπάλληλο ένα τσαντάκι.

«Ελαφροχέρες» ήταν όπως αποδείχθηκε δύο Βουλγάρες 62 και 19 ετών, καθώς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018 μέσα σε δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης αφαίρεσαν από δύο γυναίκες τα πορτοφόλια τους.

Τέλος εξιχνιάστηκε ότι ένας 19χρονος Σύριος, τον περασμένο Φεβρουάριο αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο από 20χρονη ημεδαπή στο κέντρο της πόλης

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.