Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία ΔΕΔΔΗΕ στην Αριστοτέλους - «Συμμορφώθηκαν οι επαγγελματίες»

«Επιθυμούμε να βρεθούμε με τους επαγγελματίες και να συνομιλήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στη γρηγορότερη συμμόρφωση», είπε ο κ. Μήτσιος.

Αυτοψία στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησε ο διευθυντής περιοχής Κεντρικής Θεσσαλονίκης του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργος Μήτσιος προκειμένου να διαπιστώσει αν οι επαγγελματίες της εστίασης που είχαν παράνομες εξωτερικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις συμμορφώθηκαν μετά την εισαγγελική εντολή για διακοπή του ρεύματος.

Διαβάστε σχετικά ΔΕΔΔΗΕ για καφέ στην Αριστοτέλους: Θα κόψουμε το ρεύμα ακόμη και αν χρειαστεί η αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Ξηλώνουν φωτιστικά και θερμάστρες οι επαγγελματίες στην Αριστοτέλους

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα καθώς δεν υπάρχουν συνεργεία λόγω μιας απεργίας. Ο ίδιος τόνισε ότι διακοπές θα γίνουν, εάν χρειαστεί, μέσα στην εβδομάδα σε όσους επαγγελματίες δεν συμμορφωθούν. «Αυτό που θέλουμε και εμείς είναι να βρεθούμε με τους επαγγελματίες και να συνομιλήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στη γρηγορότερη συμμόρφωση με βάση τις επιταγές και τις εντολές της διεύθυνσης ανάπτυξης, για να ξηλώσουν τις παράνομες επεκτάσεις που υπάρχουν, όσες δεν έχουν ξηλωθεί ήδη, και να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτό το θέμα. Πρέπει να δούμε πώς θα λυθεί αυτό το θέμα οριστικά γιατί δεν απασχολεί μόνο τη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους απασχολεί όλη την Ελλάδα», δήλωσε.



Στην Αριστοτέλους βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη διευθέτηση αυτών των θεμάτων σε κεντρικό επίπεδο γιατί το θέμα δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και την Πλατεία Αριστοτέλους αλλά όλη την Ελλάδα.

Όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, ήδη, υπάρχει συμμόρφωση από πλευράς των επαγγελματιών. «Πρέπει να βρεθεί μια λύση σε πανελλαδικό επίπεδο και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των κατά τόπους περιοχών και του υπουργείου. Πρέπει να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση για τις προδιαγραφές και τους τρόπους που θα ηλεκτροδοτείται κάποιος σε εξωτερικό χώρο. Εμείς θα είμαστε αρωγοί ώστε να βρεθεί μια τέτοια λύση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους οι περισσότεροι επαγγελματίες από εχθές έχουν προχωρήσει στην απεγκατασταση των καλωδίων και στην αφαίρεση των φωτιστικών και των θερμοπομπών.

Ο Δημήτρης Εικοσιδυός από την πλευρά του κάνει λόγο για στοχοποίηση 20 καταστημάτων στην Πλατείας Αριστοτέλους, ενώ, όπως λέει, πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την Ελλάδα. «Το πρόβλημα είναι ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι, αν το έκαναν, θα μπορούσε και με το Υπουργείο να βρεθεί μια λύση» τονίζει.