Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανακατασκευάζονται 2.000 δενδροδόχοι - Αυτοψία Ζέρβα

Τα παλιά δέντρα της πόλης με το ριζικό σύστημα που ανέπτυξαν «πετάνε» τα πλακάκια του πεζοδρομίου και δημιουργούν μια άσχημη εικόνα, είπε ο κ. Ζέρβας.

Αυτοψία στα έργα ανακατασκευής δενδροδόχων στα πεζοδρόμια του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Ναπολέοντα Ζέρβα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα το πρωί.

Η Ναπ. Ζέρβα είναι ουσιαστικά η πρώτη οδός στην οποία θα γίνουν εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος αναπλάσεων των δενδροδόχων το οποίο μέσα σε περίπου έξι μήνες θα ανακατασκευάσει πάνω 2.000 δενδροδόχους. Παράλληλα ο δήμος καταγράφει τα προβλήματα στις δενδροδόχους της δεύτερης κοινότητας ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες και σε αυτή.



Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, το πρόγραμμα αυτό προσπαθεί να διορθώσει ένα σημαντικό πρόβλημα της πόλης, την κακή κατάσταση των δενδροδόχων.

«Τα παλιά δέντρα της πόλης με το ριζικό σύστημα που ανέπτυξαν «πετάνε» τα πλακάκια του πεζοδρομίου και έτσι δημιουργούν μια άσχημη εικόνα αλλά εμποδίζουν και την προσβασιμότητα. Είναι άσχημο και για το πράσινο της πόλης και για τους κατοίκους της», τόνισε ο κ. Ζέρβας δεσμευόμενος παράλληλα πως η εικόνα του πρασίνου θα βελτιωθεί.



Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Σωκράτης Δημητριάδης, τόνισε πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο budget που θα διατεθεί για αυτό το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί ένα βήμα για να διατηρηθεί το πράσινο που υπάρχει στην πόλη. Όπως τόνισε ο κύριος Δημητριάδης στόχος της αντιδημαρχίας του είναι όχι μόνο να διατηρηθεί το πράσινο αλλά και να αυξηθεί το ποσοστό πρασίνου ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο επόμενος δρόμος στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αναπλάσεις των δενδροδόχων είναι η οδός Βαφοπούλου.