Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι ανάγκες για καταρτισμένους ναυτικούς

Τι επισήμανε ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κατά την αποφοίτηση των σπουδαστών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια όμορφη και λιτή τελετή πραγματοποίθηκε σήμερα η τελετή απονομής πτυχίων σε συνολικά 212 σπουδαστές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή παρέστη, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγού του Σώματος.

Επίσης, παρέστησαν ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Γεώργιος Περδικούρης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Πλοίαρχος Νικόλαος Κλιάκας, ο Διοικητής της σχολής Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Παναγιώτης Γ. Τζουάνος, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, καθώς και συγγενείς και φίλοι  των αποφοίτων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ επισήμανε τα εξής:

«Η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα με μακρά παράδοση στη ναυτοσύνη και τη ναυτική τέχνη, της οποίας κινητήριος μοχλός ήταν και είναι οι ναυτικοί μας. Η Ελληνική Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση που παρέχεται στους αυριανούς Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, είναι υψηλού επιπέδου. Η αφοσίωση και επιμονή για ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αποτελεί ύψιστο στόχο και προτεραιότητα του Φορέα μας, δεδομένου ότι, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται έντονη μεταστροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα, ενώ παγκοσμίως η ανάγκη για περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους ναυτικούς, έχει αυξηθεί», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αργυρίου.