Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σπεύδουν στο Καπάνι για τα... φειδωλά ψώνια της τελευταίας στιγμής (φωτο+vid)

Η μαζική προσέλευση του κόσμου έφερε μεν αισιοδοξία στους επαγγελματίες, αλλά όχι και χαμόγελα γιατί οι πολίτες φαίνεται να ψωνίζουν συγκρατημένα

«Ζεστάθηκε» παραμονή Χριστουγέννων η αγορά στο Καπάνι, με τους Θεσσαλονικείς να σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, στα λεγομένα και ψώνια της... τελευταίας στιγμής.

Η προσέλευση του κόσμου έφερε χαμόγελα στους επαγγελματίες, οι οποίοι έβλεπαν μια σχετική κίνηση τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο όπως λένε σήμερα αυξήθηκε κατακόρυφα.

Ο Δημήτρης Στεφανουδάκης, κρεοπώλης, χρόνια στην αγορά αναφέρει στη Voria.gr ότι από το άνοιγμα της αγοράς, σήμερα, η κίνηση είναι αυξημένη, με τους καταναλωτές να κάνουν αγορές, πλην όμως συγκρατημένα, αγοράζοντας μόνο τα απαραίτητα. Σημειώνει ότι οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια με πέρυσι τέτοια εποχή επίπεδα, τονίζοντας ότι και οι ίδιοι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να ψωνίσει. «Ο κόσμος ζορίζεται, τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά θα κάνει ένα γιορτινό τραπέζι ανάλογα με το βαλάντιό του», επισημαίνει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η τιμή ανά κιλό στο χοιρινό είναι 3-4 ευρώ το κιλό, 8-9 ευρώ το αρνί και το κατσίκι, το μοσχάρι από 5-7 ευρώ, το κοτόπουλο γύρω στα 2,5 ευρώ.

Για τα φρούτα και τα ζαρζαβατικά ο μανάβης Γιάννης Κεχαγιάς λέει στη Voria.gr ότι ο κόσμος ψωνίζει συγκρατημένα, με την κίνηση να αυξάνεται σήμερα, αλλά και πάλι όπως αναφέρει να μην έχει καμία σχέση με άλλες χρονιές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτός από τα κρητικά τα οποία ανέβηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η πράσινη σαλάτα είναι στα 2 ευρώ, το παντζάρι ένα ευρώ, τα αντίδια περίπου στο 1,30, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στα φρούτα, όπως για παράδειγμα οι κλημεντίνες που είναι στο 1,30.