Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Πολύ υψηλός ήταν ο αριθμός των ορθοπεδικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν την Κυριακή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη ήταν η κίνηση την Κυριακή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν το μοναδικό εφημερεύον, σε σύγκριση με άλλες ημέρες εφημερίας, ενώ πολύ υψηλός ήταν ο αριθμός των ορθοπεδικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν.

'Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, στην εφημερία εξετάστηκαν 1128 περιστατικά εκ των οποίων τα 180 ήταν ορθοπεδικά και άλλα οκτώ παιδορθοπεδικά. Συνολικά έγιναν 163 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 18 ήταν ορθοπεδικά περιστατικά.

Η κ. Παπαχριστοδούλου σημείωσε ότι ο μεγάλος αριθμός ορθοπεδικών περιστατικών οφείλεται σε πτώσεις λόγω του παγετού. Παράλληλα τόνισε ότι ο αριθμός των εξετασθέντων χτες ήταν μεγάλος, καθώς κατά τις εφημερίες εξετάζονται κατά μέσο όρο από 700-800 έως 1000 περιστατικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και τα 1300.

Στο "Παπαγεωργίου", που εφημέρευε το περασμένο Σάββατο, κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, γιατί δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της έλλειψης μέσων συγκοινωνίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Λάμπρος Δερμεντζόγλου, δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν για να εξυπηρετήσουν συναδέλφους τους με τους οποίους αλλάζουν βάρδιες.

Ανέφερε ακόμη ότι στην εφημερία του Σαββάτου εξετάστηκαν 663 περιστατικά, ενώ στις εφημερίες προσέρχονται στο νοσοκομείο κατά μέσο όρο 1000 περιστατικά.
"Την Πρωτοχρονιά, που δεν είχε χιονόπτωση, στην εφημερία εξετάστηκαν 1107 περιστατικά από τα οποία περίπου το 10% , δηλαδή τα 114, ήταν ορθοπεδικά. Στην εφημερία του Σαββάτου που είχε χιονόπτωση προσήλθαν 663 περιστατικά εκ των οποίων τα 85 , δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός, ήταν ορθοπεδικά που κυρίως αποδίδονται σε πτώσεις. Τα ορθοπεδικά περιστατικά είναι πάντα πολλά αλλά σε περιπτώσεις χιονόπτωσης και παγετού είναι περισσότερα. Το γεγονός ότι τα περιστατικά που προσήλθαν το περασμένο Σάββατο είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά που προσήλθαν την Πρωτοχρονιά, που ήταν καλός ο καιρός, καταδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι αντί να πηγαίνουν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας , πηγαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος" πρόσθεσε ο κ.Δερμεντζόγλου.

Μικρότερος από τις άλλες ημέρες ήταν ο αριθμός των περιστατικών που προσήλθαν στο νοσοκομείο "Αγιος Παύλος", που επίσης εφημέρευε το περασμένο Σάββατο. Οπως ανέφερε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Αναστασία Πατερνά, στην εφημερία του Σαββάτου εξετάστηκαν 204 περιστατικά, ενώ κατά μέσο όρο στις εφημερίες εξετάζονται 270. Ο αριθμός των ορθοπεδικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο ανήλθε στα 67, αριθμός που είναι μεγάλος, όπως σημείωσε η κ. Πατερνά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ