Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στον... δρόμο για μαθητές Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης-φωτο

Το σχολείο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από τη δυτική Θεσσαλονίκη δεν έχει αυλή, με αποτέλεσμα ο αγιασμός να γίνει στον δρόμο.

Στον... δρόμο βρήκε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού (ΕΕΕΕΚ) η πρώτη μέρα του σχολείου λόγω των προβλημάτων στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι το σχολείο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη δεν έχει αυλή, με αποτέλεσμα ο αγιασμός να γίνει στον δρόμο.

Στον αγιασμό βρέθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης που καταγγέλλει πως το σχολείο αποτελεί «ντροπή για το εκπαιδευτικό σύστημα και το κράτος πρόνοιας της χώρας».

Όπως σημειώνει, το σχολείο δεν έχει αυλή αλλά τέσσερις στενούς διαδρόμους που οδηγούν σε 4 τάξεις κλουβιά. «17 χρόνια το «σχολείο» στεγάζεται στο ισόγειο παλιάς πολυκατοικίας χωρίς να τηρεί καμία από τις ενδεδειγμένες συνθήκες και υποδομές, απαραίτητες για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Φτάνει πια. Η συγγνώμη μας δεν αρκεί. Απαιτείται δράση. Άμεσα. Για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε κτήριο που να πληροί τις προδιαγραφές και να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αίθουσες εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και φυσιοθεραπείας», καταλήγει.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του ΕΕΕΕΚ: