Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αγορά καινοτομίας και ανακύκλωσης η Μοδιάνο - Πότε ανοίγει τις πύλες της

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά θα ανοίξει τις πύλες της στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου - Κέντρο καινοτομίας και ανακύκλωσης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η ανανεωμένη αγορά Μοδιάνο, η οποία σχεδιάζεται μεταξύ άλλων να καταστεί και «πράσινο σημείο» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά θα ανοίξει τις πύλες της στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή την περίοδο οι επιχειρηματίες που θα βρίσκονται στην κεντρική αγορά, η οποία αναμένεται να γίνει τοπόσημο για την πόλη, προετοιμάζουν τα καταστήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 70 -75 καταστήματα θα λειτουργήσουν αρχικά στην εμβληματική στεγασμένη αγορά Μοδιάνο.

Θεσσαλονίκη: 10+1 καταστήματα που έκλεισαν θέση στην αγορά Μοδιάνο

Εκτός όμως από την εικόνα της η οποία εντυπωσιάζει, ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός ότι πρόκειται να είναι μια αγορά διαφορετική στη λειτουργία της με μηδενικά απόβλητα και ανακύκλωση.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο διευθυντής της αγοράς Μοδιάνο Θανάσης Παππάς, «τα οργανικά απόβλητα θα πηγαίνουν είτε για βιοαέριο, είτε για ζωοτροφές, θα γίνεται ανακύκλωση σε όλα». «Σκοπός είναι να μην πετάμε κανένα σκουπίδι», επισήμανε ο κ. Παππάς.

Συγκεκριμένα, η ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, οργανικών έχουν περίοπτη θέση στις εγκαταστάσεις (δεματοποιητές χαρτιού-ψυγείο για οργανικά-press container κ.α.).

Στο υπόγειο της αγοράς επεκτείνεται η καινοτομία και οι εξυπηρετήσεις υψηλής στάθμης καθώς υπάρχει υποσταθμός ΔΕΗ-ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη-σύστημα ψύξης και θέρμανσης-συστήματα πυρόσβεσης και εφεδρικές δεξαμενές νερού.