Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση αδέσποτων σε οδηγό στην Καρδία (φωτο)

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχθηκε οδηγός όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να αλλάξει λάστιχο στον κόμβο της Καρδίας στη Θεσσαλονίκης.

Άγρια επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχθηκε χθες το πρωί στον κόμβο Καρδίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ένας νεαρός άνδρας. Το θύμα έγινε βορά των αδέσποτων σκύλων όταν αναγκάστηκε να κατέβει από το αυτοκίνητό του για να αλλάξει λάστιχο, που είχε πρόβλημα.

Ενώ, λοιπόν, είχε σκύψει δίπλα στο όχημά του και άλλαζε το λάστιχο, αδέσποτο του άρπαξε με μανία το αριστερό χέρι, επιφέροντάς του σοβαρό τραύμα στον αντίχειρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί. Πριν προλάβει να καταλάβει τι έχει γίνει και δίχως να έχει οπτική επαφή, στον άτυχο άνδρα όρμησε τουλάχιστον ένας ακόμη αδέσποτος σκύλος καταφέροντας δαγκώματα σε άλλα σημεία των χεριών του.

Το θύμα μετέβη άμεσα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί προχώρησε και σε έγγραφη Εντολή Κτηνιατρικής Παρακολούθησης Ζώου, ώστε ο δήμος Θέρμης να προσκομίσει σε κτηνίατρο τα αδέσποτα για εργαστηριακή εξέταση λύσσας.

Σήμερα το πρωί ο ίδιος μετέβη στο σημείο με κλιμάκιο του Διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασίας & Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠ&ΠΑΖΑΘ) ώστε να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι σκύλοι. Τα αδέσποτα είχαν απομακρυνθεί και στο σημείο παρέμεναν μόνον οι τροφές με τις οποίες τα τάιζαν κάτοικοι της περιοχής. Λίγο αργότερα, όμως, ο ΣΥΠ&ΠΑΖΑΘ κατάφερε να εντοπίσει ένα από αυτά και το παρέλαβε.