Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
x

ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟ BULLYING

Πατέρας μαθητή σε σχολείο του Ευόσμου καταγγέλλει ότι ο γιος του πέφτει εδώ και δύο χρόνια θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού.

Για το σκληρό bullying που βιώνει ο γιος του σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης μίλησε το πρωί ένας πατέρας καταγγέλλοντας τη βία που ασκείται συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια στο παιδί του.

Ο πατέρας ανέφερε, στον Focus FM, ότι ο γιος του δέχεται επιθέσεις από μία ομάδα περίπου 10 παιδιών, για τις οποίες έχει ενημερώσει πολλές φορές και τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και συμπληρώνει ότι «αυτή η βια, προστατεύεται από τους καθηγητές του και τους γονείς συγκεκριμένων μαθητών».

«Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβαθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη», είπε.

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτυρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικο παιδί, που παρενοχλείται ακομα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου, Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί», σημείωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ