Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάδοχος για τον βιολογικό σταθμό Σταυρού – Βρασνών

Σε τροχιά υλοποίησης το τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού σταθμού επεξεργασίας στον δήμο Βόλβης

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλβης (ΔΕΥΑΒ) ως Κύριος του Έργου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) ως Αναθέτοντα Φορέα και Δικαιούχο της Πράξης, δημοπράτησε το έργο: «Κατασκευή και λειτουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών», που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΘ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ενέκρινε την κατακύρωση της σύμβασης του έργου στον οικονομικό φορέα «ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε.». Η συμβασιοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους με τη ολοκλήρωση της διαδικασίας προσυμβατικού ελέγχου που επιβάλλεται από τον νόμο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ο βιολογικός σταθμός θα κατασκευαστεί στη θέση «Μάλαμα Πηγάδι» έναντι της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 8.480.000 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του συνόλου των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων έχει οριστεί σε 18 μήνες, και μαζί με την εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, βάσει της ανακοίνωσης του δήμου. Στη σύμβαση περιλαμβάνεται και διετής κανονική λειτουργία, μετά το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης συνολικού μήκους περίπου 55 χιλιομέτρων, καθώς και 6 αντλιοστασίων στους οικισμούς Σταυρού και Βρασνών, έργο προϋπολογισμού 14.500.000 ευρώ.