Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναγνωρίστηκε ο νεαρός που πνίγηκε στον Θερμαϊκό

Αλλοδαπός 17 ετών ήταν ο νεαρός που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού το βράδυ της Πέμπτης.

Αναγνωρίστηκε ο νεαρός άνδρας που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, κοντά στον Λευκό Πύργο, το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ρουμανικής καταγωγής και ηλικίας 17 ετών.

Οι δύτες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον νεαρό νεκρό, στα δύο μέτρα βάθος. Είχε προηγηθεί επιχείρηση εντοπισμού του άτυχου άνδρα από το λιμενικό σώμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια στην επιχείρηση συνέδραμαν δύο άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι ανέσυραν τον άνδρα, σε περίπου δύο μέτρα απόσταση από την προβλήτα και σε δύο μέτρα βάθος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο νεαρός φέρεται να έπεσε στον Θερμαϊκό στην προσπάθειά του να σώσει το σκυλάκι του. Μάλιστα, ένας περαστικός βούτηξε στη θάλασσα για να ανασύρει τον νεαρό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο περαστικός είναι καλά στην υγεία του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στις 20:30, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον Λευκό Πύργο.

Στην περιοχή είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ νωρίτερα είχε σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.