Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανακάλεσε η ηλικιωμένη για τις 80.000 ευρώ - Ελεύθεροι οι δράστες

Οι τρεις κατηγορούμενοι για την κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, ενώ η ηλικιωμένη είπε πως το ποσό ήταν τελικά 2.000 ευρώ.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις Ρομά, που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 87χρονης ότι της έκλεψαν 80.000 ευρώ από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική διώξη για διακεκριμένες κλοπές, ενώ με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και στους τρεις επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής που διαμένουν και χρηματική εγγύηση.

Σημειώνεται ότι η 87χρονη κατήγγειλε ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι της προσποιούμενοι τους τεχνικούς φυσικού αερίου και της αφαίρεσαν τα χρήματα το απόγευμα του Σαββάτου.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη φέρεται να ανακάλεσε ως προς τα κλοπιμαία, προσδιορίζοντας το ποσό που της αφαιρέθηκε στις 2.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως οι φερόμενοι δράστες την αποζημίωσαν.

Όπως προέκυψε οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται και σε άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ φέρεται πως αποζημίωσαν και αυτά τα θύματα.