Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση Λιμενικού για τον θάνατο του 46χρονου λουόμενου στην Επανομή

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για τον θάνατο του 46χρονου Βούλγαρου λουομένου στο Φανάρι Επανομής, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του από άλλους λουόμενους που βρίσκονταν για μπάνιο στην περιοχή χωρίς τις αισθήσεις τους. Άμεσα ενημερώθηκε το περιπολικό του Λιμενικού Νέας Μηχανιώνας για δύο κολυμβητές που ήταν σε κίνδυνο, το οποίο και έφτασε στο σημείο λίγο μετά τις 19:00. Στην παραλία βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο του ΕΛΑΒ, οι διασώστες του οποίου έκαναν ΚΑΡΠΑ στον 46χρονο για να τον επαναφέουν στη ζωή.

Πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του 46χρονου, ενώ διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις στον 15χρονο ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, ότι δύο (02) κολυμβητές βρίσκονται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι» Επανομής Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής  περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι οι δύο αλλοδαποί κολυμβητές, ηλικίας 46 και 15 ετών, είχαν ανασυρθεί στην παραλία από έτερους λουόμενους, ενώ πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 46χρονου, ενώ ο 15χρονος παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.