Skip to main content

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον τραυματισμό διαδηλωτή: «Είχε πάνω του μολότοφ»

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τον διαδηλωτή να τραυματίζεται σοβαρά έπειτα από ρίψη μολότοφ και την παρέμβαση των αστυνομικών.

Ανακοίνωση μετά το σοκαριστικό βίντεο της Voria.gr που δείχνει διαδηλωτή να καίγεται στα πόδια και να τραυματίζεται σοβαρά έπειτα από ρίψη μολότοφ εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο διαδηλωτής «οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια».

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά. Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια».



Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, «κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες».   

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Βίντεο-σοκ με διαδηλωτή να καίγεται στα πόδια από μολότοφ (vids)

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μετά το πέρας της σημερινής πορείας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκαν επεισόδια από (50) περίπου άτομα κατά αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και ρίψη μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια.

Κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.  

Το χρονικό

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας των φοιτητών στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένοι επί της Αγγελάκη και της Εθνικής Αμύνης.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του πόδι από βόμβα μολότοφ (φέρει εγκαύματα) και άνδρες των ΜΑΤ έσβησαν τη φωτιά από το πόδι του. Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη, μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Από τις βόμβες μολότοφ που ερρίφθησαν εκδηλώθηκε φωτιά σε δύο ΙΧ οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα επί της οδού Εγνατίας, μπροστά στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ.

Για αρκετή ώρα επικράτησε πετροπόλεμος και γινόταν ρίψη μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούσαν με χημικά.