Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για δύο εμπρησμούς εταιρικών οχημάτων

Την ευθύνη για τον εμπρησμό δύο εταιρικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε η ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Άρης Ζαρκινός».

Στην ανάληψη της ευθύνης για τον εμπρησμό δύο εταιρικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Άρης Ζαρκινός».

Όπως αναφέρει η ομάδα σε ανακοίνωση που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου οι εμπρησμοί πραγματοποιήθηκαν στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στη Νεάπολη το απόγευμα της 27ης Φλεβάρη και στην οδό Πανεπιστημίου στην Ευαγγελίστρια το απόγευμα της 20ης Μάρτη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν ανενόχλητοι τη μεγαλύτερη κοινωνική γενοκτονία στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, οδηγώντας στο θάνατο το σύνολο της εκμεταλλευόμενης κοινωνικής βάσης. Οι εργοδοτικές δολοφονίες αποτελούν πια κανονικότητα με καθημερινές εκτελέσεις εργατριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς την ίδια στιγμή που τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες αποτελούν σιγά σιγά παρελθόν.

Η όξυνση της ταξικής εκμετάλλευσης που επιφέρει η συγκροτημένη επίθεση του συνόλου της εργοδοτικής ελίτ στην προλεταριακή βάση οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στον εκφυλισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων καταδικάζεται στην βίαιη φτωχοποίηση αδυνατώντας να ανταπεξέλθει πλέον και στις βασικές ανάγκες. Παράλληλα η ληστρική επέλαση του καπιταλισμού λεηλατεί και καταστρέφει όλο το φυσικό πλούτο για την πλουτοπαραγωγική ανασυγκρότηση των βιομηχανιών. Ο θάνατος μας, δίνει ζωή στα αφεντικά. Το αίμα μας γεμίζει τις τσέπες των εργοδοτών.

Για τα αφεντικά, η κοινωνική βάση είναι μια τεράστια δεξαμενή από την οποία αντλούν και υφαρπάζουν την εργατική μας δύναμη. Μια δεξαμενή που κοντεύει να πνιγεί στο ίδιο της το αίμα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο στα κάτεργα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έχουν καταγραφεί δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα από την εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια των εργολάβων και της διοίκησης. Εγκλήματα που έχουν οδηγήσει στο θάνατο συνανθρώπων μας ή σε αυτοκτονίες, σε ακρωτηριασμούς, εγκαύματα, τσακισμένα σώματα από πτώσεις κτλ. Παράλληλα η ληστρική επέλαση των υπερεθνικών ενεργειακών τραστ στις ζωές μας εντείνεται με τερατώδεις ρυθμούς, για να καλύψει τις ανάγκες και τον ανταγωνισμό της ευρωπαϊκής αγοράς: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απαλλοτρίωση, προ μερικών μηνών από τη ΔΕΗ, εκατοντάδων εκτάσεων γης από ντόπιους στην περιοχή των Αγράφων για την εγκατάσταση του μεγαέργου αιολικής ενέργειας, την ίδια στιγμή που στα τιμολόγια του ρεύματος πριμοδοτούνται συστηματικά οι μεγαλοβιομήχανοι στον τομέα της ενέργειας μέσω του ΕΤΜΕΑΡ. Και ενώ το αίμα ρέει άφθονο γεμίζοντας τα ταμεία των πολυεθνικών επενδύσεων, οι μισθοί μειώνονται. Ενώ στην πανδημική περίοδο οι εργασιακές συνθήκες εντατικοποιούνται, με τους εργαζόμενους να εκτίθενται καθημερινά σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν, οι άδειες και τα επιδόματα κόβονται. Ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία εντατικοποιείται και οι απολύσεις αυξάνονται, τα τιμολόγια φουσκώνουν οδηγώντας μας όλους σε μια ζωή καταδικασμένη στα χρέη και την υποτέλεια.

Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο από τις αλυσίδες μας

Αλίμονο αν αποδεχτούμε σαν όρο ζωής, τον θάνατο. Αλίμονο αν λυγίσουμε στους εκβιασμούς της εργοδοτικής μαφίας. Αν είναι να πέσουμε, θα σας πάρουμε και εσάς μαζί μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εμπρησμούς ενός οχήματος της Cosmote στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στη Νεάπολη το απόγευμα της 27ης Φλεβάρη και ενός οχήματος του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Πανεπιστημίου στην Ευαγγελίστρια το απόγευμα της 20ης Μάρτη στη Θεσσαλονίκη. Όσο η εργοδοσία των ομίλων ΟΤΕ και ΔΕΗ αλλά και κάθε άλλου κάτεργου μετακυλά την ευθύνη για τη διάσωση της επιχειρηματικής κερδοφορίας στις πλάτες των εργατών, η ταξική πάλη θα οξύνεται. Δε θα αφήσουμε κανέναν και καμία μόνη μπροστά στην κρατική και καπιταλιστική ομηρία. Η ταξική αλληλεγγύη θα νικήσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αυτοοργανώσουν τις δυνάμεις τους. Να στηρίξουν τα σωματεία βάσης και τις ταξικές πρωτοβουλίες αντίστασης. Να μετατρέψουμε τα εργοτάξια των υπερεθνικών από μαζικούς τάφους εργατριών, σε πεδία γενικευμένης σύγκρουσης και άγριας απεργίας ενάντια στον κόσμο των αφεντικών. Οι ζωές μας, θα μπουν αδιαπραγμάτευτα πάνω από τα κέρδη τους.

Εκδίκηση για κάθε νεκρό και τραυματία στα κάτεργα των ομίλων ΟΤΕ και ΔΕΗ

Άρνηση πληρωμών στα χρέη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

Μαχητική οργάνωση στη βάση για την ένταση του ταξικού πολέμου

Για την θεμελίωση της εργατικής τρομοκρατίας στις ζωές των αφεντικών

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης-Πυρήνας Άρης Ζαρκινός