Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για δύο επιθέσεις σε καταστήματα

Η αναρχική ομάδα «Carlo Giuliani» ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη ανέλαβε για δύο επιθέσεις σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη η αναρχική ομάδα «Carlo Giuliani».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε εταιρεία βρετανικών συμφερόντων που βρίσκεται στην οδό Κωνταντίνου Καραμανλή ενώ πέταξαν γυάλινα μπουκάλια με κόκκινη μπογιά σε αντιπροσωπεία αμερικανικών αυτοκινήτων στην περιοχή του Φοίνικα.

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρουν, πραγματοποιήθηκαν υπέρ των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στο φοιτητικό κίνημα.

Συγκεκριμένα η ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε:

Όσο περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο την πλήρη εξόντωση του απεργού πείνας από 8/1 Δ. Κουφοντίνα. Οι υποκριτικές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί κράτους δικαίου δεν πείθουν πια κανέναν αφού αγνοούν ακόμα και τους δικούς τους νόμους προκειμένου να εξαντλήσουν την εκδικητικότητα τους πάνω στον αγωνιστή.

Ο Δ. Κουφοντίνας χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης, από εκείνους που κρατούν στα χέρια τους το μονοπώλιο της συστημικής βίας που ασκείται στους από τα κάτω. Χαρακτηρίζεται επικίνδυνος γιατί αμφισβήτησε το μονοπώλιο αυτό και μέσα από τη δράση της ε.ο. 17Ν επέστρεψε ένα ποσοστό της σε εκείνους που την αξίζουν πραγματικά.

Όλο το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που δίνει αγώνα για το δίκαιο αίτημά του, γνώριζει πάρα πολύ καλά πως δεν είναι μόνο η ελληνική οικονομική και πολιτική ελίτ πίσω από τον βασανισμό του. Οι αντιιμπεριαλιστικές θέσεις της 17Ν ήταν εκείνες που οδήγησαν στην πολιτική εκτέλεση των σκουπιδιών Σόντερς και Ουέλς, Βρετανικός στρατιωτικός ακόλουθος και σταθμάρχης της CIA αντίστοιχα. Η εμπλοκή της Αγγλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα είναι γνωστή αφού σε αγαστή συνεργασία τώρα τον εξοντώνουν ενώ παλαιότερα από κοινού επιχειρούσαν την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Για το λόγο αυτό θέλωντας να δείξουμε πως θα στοχοποιήσουμε κάθε υπεύθυνο για την κατάσταση του απεργού επιλέξαμε να επιτεθούμε:

Στην εταιρεία ****** που είναι βρετανικών συμφερόντων και βρίσκεται στην οδό Κ.Καραμανλή σπάζοντας τις βιτρίνες της και πετώντας μπογιές.

Στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων **** αμερικάνικων συμφερόντων που βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα πετώντας γυάλινα μπουκάλια με κόκιννη μπογιά πάνω στο ολοκαίνουριο εμπόρευμα της.

Την στιγμή που η τάξη μας συνεχίζει να δέχεται ολομετωπη επίθεση από το κράτος και το κεφάλαιο τόσο μέσω των μεταρυθμίσεων που ψηφίζονται εν καιρό πανδημίας όσο και μέσω του όλοενα και αυξανόμενου κόστους ζωής αυτοί δολοφονούν αγωνιστές, χτυπάνε βάναυσα τους φοιτητές και τους μετανάστες που αγωνίζονται ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να βγάλουν λάδι τα κυκλώματα παιδεραστών και ναρκωτικών με τα οποία αλληλοτροφοδοτούνται. Προειδοποιούμε πως αν τυχόν πάθει κάτι ο σύντροφος Κουφοντίνας από τις πολιτικές σας επιλογές έχουμε σκοπό να κλιμακώσουμε την δράση μας τόσο ποσοτικά όσο και σε ισχύ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΗ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυχτερινή ομάδα: Carlo Giuliani

*φωτογραφία αρχείου