Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπεία επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής. Ένα αυτοκίνητο είχε καεί ολοσχερώς.

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, που είχε σημειωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, ανέλαβαν οι συλλογικότητες «Ομάδα Αναρχικών Καταστροφών» και «Πυρήνας Μαύρη Φωτιά».

Υπενθυμίζεται πως από την επίθεση είχε καεί ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συλλογικότητες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Για την Αμερική… Από που να αρχίσει κανείς γι’ αυτό το σύστημα κυριαρχίας, το οποίο έχει καταδυναστεύσει τις ζωές μας κυρίως τον τελευταίο αιώνα που διανύουμε. Πόλεμοι, εκμετάλλευση, υποβαθμίσεις λαών, πυρηνικά, κράτη τρόμου, πόλεις φαντάσματα και χίλιες δυο άλλες λέξεις που μπορούν να το βαφτίσουν με το πέπλο της απέχθειας αλλά και της οργής. Αυτή η πολεμική και τεχνολογική υπερδύναμη έχει ριζώσει και αναπτυχθεί στα τρωτά σημεία του ανθρώπινου είδους καθώς το απειλέι άμεσα με εκτροχιασμό από το φυσικό σκοπό του. Τα θεμέλια της εκμετάλλευσης, του ανταγωνισμού και του τρόμου, ισσορροπούν στο αντίβαρο της τεχνολογικής αποβλάκωσης, της απληστίας, της χλιδής και γενικότερα στη πολτοποίηση της ανθρώπινης συνείδησης».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Σε μια δουλική εποχή, υποταγής και εκμετάλλευσης, βυθισμένη στην άγνοια, στο μίσος και στο φόβο, εμείς επιλέγουμε τη ψυχή, την οργάνωση και την επίθεση.

Γεννημένοι και αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα κόσμο τόσο υπάκουο, νομοταγή και εργατικό , του οποίου, τα θεμέλια είναι βασισμένα πάνω σε ψεύτικες - χρησιμοθηρικές συνειδήσεις και σχέσεις, σε έναν κόσμο βαθιά βυθισμένο μέσα στον υλισμό του και στη σκληρή δουλικότητά του, εμείς επιλέγουμε εκείνους – εκείνους τους ανθρώπους που ζούνε παράνομα, εκέινους που δεν υποτάχθηκαν ποτέ σε κανέναν και σε τίποτα, εκείνους τους ανθρώπους που είναι λυσσασμένοι για ζώη και καταστροφή!

Για την Αμερική…

Από που να αρχίσει κανείς γι’ αυτό το σύστημα κυριαρχίας, το οποίο έχει καταδυναστεύσει τις ζωές μας κυρίως τον τελευταίο αιώνα που διανύουμε. Πόλεμοι, εκμετάλλευση, υποβαθμίσεις λαών, πυρηνικά, κράτη τρόμου, πόλεις φαντάσματα και χίλιες δυο άλλες λέξεις που μπορούν να το βαφτίσουν με το πέπλο της απέχθειας αλλά και της οργής.

Αυτή η πολεμική και τεχνολογική υπερδύναμη έχει ριζώσει και αναπτυχθεί στα τρωτά σημεία του ανθρώπινου είδους καθώς το απειλέι άμεσα με εκτροχιασμό από το φυσικό σκοπό του. Τα θεμέλια της εκμετάλλευσης, του ανταγωνισμού και του τρόμου, ισσορροπούν στο αντίβαρο της τεχνολογικής αποβλάκωσης, της απληστίας, της χλιδής και γενικότερα στη πολτοποίηση της ανθρώπινης συνείδησης.

Σε παράλληλη όμως δράση βρίσκεται και η άμορφη πολυπολιτισμική αμερικάνικη μάζα. Παραιτημένη, αδρανοποιημένη, οικειοθελώς δέχεται να γίνει η πειραματική ήπειρος της βαριάς βιομηχανίας ανθρώπων-ρομποτ σύγχρονων “ελεύθερων” σκλάβων αλλά και άριστα εκπαιδευμένων δολοφόνων του αμερικάνικου στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.

Και σαν να μην είναι αρκετό αυτό για να αηδιάσεις, επιδιώκουν τη διάχυση αυτής της σήψης αξιών σε παγκόσμια εμβέλεια. Για να πετύχεις όμως έναν τέτοιο σκοπό θα πρέπει τα χέρια σου να στάζουν αίμα και οι συνειδήσεις να ουρλιάζουν απ’ τη φρίκη.

Πώς νιώθεις άνθρωπος όταν για κάλπικους λόγους διαμελίζονται χωρίς τον παραμικρό οίκτο παιδιά και κομματιάζονται ψυχές δίχως τέλος? Άσχημο γεγονός ο πόλεμος, η πιο σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου σε δράση. Οι σύγχρονοι πόλεμοι γίνονται άσκοπα. Πολεμάνε μια τρομοκρατία (θρησκευτική) που οι ίδιοι συντηρούν και χρηματοδοτούν. Συντηρούν εθνικούς και φυλετικούς πολέμους με σκοπό να εκμεταλλεύονται τα εθνικά και τοπικά αγαθά αντίστοιχα.

Διαίρε και βασίλευε με το πιο βρώμικο και θολωμένο τοπίο.

Είμαστε πρώτα από όλα Άνθρωποι και απέναντι σ αυτόν το ζυγό, καλείται η συνείδησή μας να επιτεθεί, αλλά και να πάρει θέση απέναντι του.  

Στις 3-9-2018 Δευτέρα, επιτεθήκαμε με φωτιά, στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της αμερικάνικης – πολυεθνικής εταιρείας FORD (Λ. Γεωργικής σχολής 29), καίγοντας έξι οχήματα(3 οικογενειακά, 2 4χ4 και 1 βαν) στον εκθεσιακό της χώρο.

Αηδιάσαμε με το φιλό-αμερικάνικο πνεύμα, την αστυνομοκρατία της πόλης και μισούμε το μπάσταρδο κράτος-σφαγέα της σύγχρονης ιστορίας.  

Καταλήγοντας και σκεπτόμενοι ένα μέλλον - σκεπτόμενοι ένα μέλλον, όπου η Αναρχία θα είναι πράξη, θα είναι επίθεση χωρίς φραγμούς και όρια, θα είναι επίθεση με όλα τα μέσα, χωρίς συμβολισμούς, μακριά απο προσωπικές αυτο ικανοποιήσεις και δίχως το παραμικρό φόβο – σκεπτόμενοι μοναχά ένα τέτοιο μέλλον,

όλοι μαζί και ξεχωριστά, Αναρχικοί και Αντιφασιστικοί πυρήνες της πόλης πρέπει να οργανωθούμε – να οργανωθούμε και να επιτεθούμε ξανά και ξανά - δίχως τέλος , για έναν Αναρχικό - Αντιφασιστικό Αγώνα επίθεσης και καταστροφής.

Ψυχή Οργάνωση Επίθεση

Ομάδα Αναρχικών Καταστροφών.

Πυρήνας Μαύρη Φωτιά.

φωτογραφία αρχείου